Δικαστήριο της Ισπανίας: Έκρινε αντισυνταγματικό το λόκνταουν

Δικαστήριο της Ισπανίας: Έκρινε αντισυνταγματικό το λόκνταουν

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας αποφάνθηκε σήμερα ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο, που περιελάμβανε τον αυστηρό περιορισμό στο σπίτι για την αναχαίτιση του πρώτου κύματος της πανδημίας Covid-19, ήταν αντισυνταγματική.

Το μέτρο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που λήφθηκε τον Μάρτιο του 2020 επέτρεψε στην κυβέρνηση να αναστείλει προσωρινά τις πολιτικές ελευθερίες, περιορίζοντας σχεδόν όλους τους Ισπανούς στα σπίτια τους και σταματώντας τη λειτουργία όλων των βιομηχανιών πλην αυτών που παρήγαγαν είδη πρώτης ανάγκης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το επίμαχο βίντεο: Το παρασκήνιο, οι έρευνες και οι τοποθετήσεις

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το επίμαχο βίντεο: Το παρασκήνιο, οι έρευνες και οι τοποθετήσεις

Έντονες αντιδράσεις και πολιτικούς τριγμούς προκαλεί η δημοσιοποίηση βίντεο στην πλατφόρμα Χ, το οποίο εμφανίστηκε προχθες το απόγευμα από λογαριασμό με το όνομα Emily Thompson και περιλαμβάνει συνομιλίες που παραπέμπουν σε ζητήματα χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και σε ευρύτερες αναφορές γύρω από τη λειτουργία του Προεδρικού.