Δικαστήριο της Ισπανίας: Έκρινε αντισυνταγματικό το λόκνταουν

Δικαστήριο της Ισπανίας: Έκρινε αντισυνταγματικό το λόκνταουν

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας αποφάνθηκε σήμερα ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο, που περιελάμβανε τον αυστηρό περιορισμό στο σπίτι για την αναχαίτιση του πρώτου κύματος της πανδημίας Covid-19, ήταν αντισυνταγματική.

Το μέτρο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που λήφθηκε τον Μάρτιο του 2020 επέτρεψε στην κυβέρνηση να αναστείλει προσωρινά τις πολιτικές ελευθερίες, περιορίζοντας σχεδόν όλους τους Ισπανούς στα σπίτια τους και σταματώντας τη λειτουργία όλων των βιομηχανιών πλην αυτών που παρήγαγαν είδη πρώτης ανάγκης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE