Λεμεσός: Tίμησε τους πεσόντες του πραξικοπήματος - Με τρισάγιο και λίγα λουλούδια

Λεμεσός:  Tίμησε τους πεσόντες του πραξικοπήματος - Με τρισάγιο και λίγα λουλούδια

Πολιτικοί, αξιωματούχοι και απλοί πολίτες, βρέθηκαν το πρωί στο κοιμητήριο Αγ. Νικολάου στη Λεμεσό όπου απέτισαν φόρο τιμής στους πεσόντες του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974. Για 47η χρονιά η Λεμεσός τίμησε όσους αγωνίστηκαν ενάντια στην κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπό τον ήχο των σειρήνων, στις 8.20 το πρωί, τελέστηκε τρισάγιο στους τάφους των  αγωνιστών της Λεμεσού, στην παρουσία του Δημάρχου, Νίκου Νικολαΐδη,  βουλευτών της Λεμεσού και άλλων αξιωματούχων.

Συγκινημένος ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών, Τάσος Σάββα, αναφέρθηκε στα γεγονότα της μαύρης επετείου.

Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι τοποθέτησαν γαρίφαλα στους τάφους των πεσόντων αντιστασιακών, τιμώντας τη μνήμη και τη θυσία τους. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Πεσόντων Αντιστασιακών του Πραξικοπήματος.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πέφτει τα μεσάνυχτα η αυλαία της προεκλογικής: Τοξικότητα και πανικός συσπείρωσης μέχρι την τελευταία ώρα

Πέφτει τα μεσάνυχτα η αυλαία της προεκλογικής: Τοξικότητα και πανικός συσπείρωσης μέχρι την τελευταία ώρα

Λίγες ώρες πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου, το πολιτικό σκηνικό θυμίζει περισσότερο αρένα σύγκρουσης, παρά δημοκρατική διαδικασία. Η προεκλογική ολοκληρώνεται σήμερα τα μεσάνυχτα, αφήνοντας πίσω της μια έντονη γεύση τοξικότητας, προσωπικών επιθέσεων, πολιτικής έντασης και επικοινωνιακού θορύβου. Μια προεκλογική φτωχή σε ουσία, αλλά πλούσια σε αλληλοκατηγορίες, ειρωνείες και προσπάθειες πολιτικής εξόντωσης του αντιπάλου.

BEST OF TOTHEMAONLINE