ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο κυβερνητικό τυπογραφείο τα διατάγματα του Υπουργού Ενέργειας για το πλαίσιο αφερεγγυότητας

Στο κυβερνητικό τυπογραφείο τα διατάγματα του Υπουργού Ενέργειας για το πλαίσιο αφερεγγυότητας

Στο κυβερνητικό τυπογραφείο έχουν αποσταλεί σήμερα τα διατάγματα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού που αφορούν μεταξύ άλλων την αναγνώριση του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου ως αρμόδιες αρχές αδειοδότησης Συμβούλων Αφερεγγυότητας.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εφαρμογής της Αφερεγγυότητας Γιώργος Καροτσάκης είπε πως τα διατάγματα αναμένεται να δημοσιευθούν αύριο Παρασκευή στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας έτσι ώστε να μπορέσουν να τεθούν σε ισχύ, σύμφωνα και με τη νομοθεσία.

Όπως ανέφερε, το ένα διάταγμα αναγνωρίζει τον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) και τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο ως αρμόδιες αρχές αδειοδότησης Συμβούλων Αφερεγγυότητας, πέρα από την Υπηρεσία Αφερεγγυότητας, η οποία αναγνωρίζεται από το νόμο και δεν υπάρχει ανάγκη έκδοσης διατάγματος.

Πρόσθεσε ότι το δεύτερο διάταγμα, που έχει δύο πτυχές, καθορίζει πρώτον τα μεταβατικά κριτήρια των Συμβούλων Αφερεγγυότητας (προσόντα και εμπειρία) και δίδει το δικαίωμα σε οποιανδήποτε άλλη αρχή να υποβάλει αίτηση προς τον Υπουργό για να μετατραπεί σε αρμόδια αρχή για αδειοδότηση και εποπτεία των Συμβούλων Αφερεγγυότητας. 

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Καροτσάκη, θα δημοσιευθεί και η αίτηση την οποία θα υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι προς τις αρχές για να αδειοδοτηθούν ως Σύμβουλοι Αφερεγγυότητας. Η αίτηση θα βρίσκεται μετά τη δημοσίευση της στην επίσημη εφημερίδα στην ιστοσελίδα του Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη.

Ο κ. Καροτσάκης είπε ότι ο ενδιαφερόμενος με την κατάθεση της αίτησης του για αδειοδότησης τους ως Σύμβουλος Αφερεγγυότητας θα πρέπει να πληρώσει 50 ευρώ και μετά την έγκριση της αίτησης θα του ζητηθεί να πληρώσει 300 ευρώ και να υποβάλει ασφάλεια για επαγγελματικές ζημιές μέχρι 200.000 ευρώ και να υπογράψει παράλληλα τον κώδικα δεοντολογίας για τον Σύμβουλο Αφερεγγυότητας.

Σημείωσε ότι η άδεια που θα δοθεί στους Συμβούλους Αφερεγγυότητας θα περιλαμβάνει και όρο να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό σεμινάριο 40 ωρών από την Υπηρεσία Αφερεγγυότητας και να παρακαθίσουν σε εξετάσεις.

Τέλος, ο κ. Καροτσάκης είπε ότι η Υπηρεσία έχει ως στόχο να ολοκληρώνει την εξέταση μιας αίτησης εντός 7 με 10 ημερών, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι αυτό εναπόκειται και στους ίδιους τους ενδιαφερόμενους πόσο γρήγορα θα ανταποκριθούν για προσκόμιση των αναγκαίων εγγράφων και της ασφάλειας για επαγγελματικές ζημιές μέχρι 200.000.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top