Το νησί – έκπληξη: Το δίδυμο αδερφάκι της Κύπρου βρίσκεται στην Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ

Το νησί – έκπληξη: Το δίδυμο αδερφάκι της Κύπρου βρίσκεται στην Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ

Υπάρχει ένας τόπος στην Ελλάδα που μοιάζει απίστευτα με την Κύπρο. Δεν είναι κάποιο κοσμοπολίτικο μέρος, ούτε μέρος με πολύ τουρισμό. Οι μόνοι μόνιμοι κάτοικοί του είναι οι …γλάροι.

Πετάμε πάνω από το Γλαρονήσι στην περιοχή Σκροπονέρια Βοιωτίας, ένας τόπος που από ψηλά και αναπάντεχα μοιάζει απίστευτα με την Κύπρο. Είναι από τα… παράξενα της Ελλάδας.

Στην αρχαιότητα ήταν γνωστό με το όνομα “φωκών όρμος”.

Ο όρμος του Σκροπονερίου ή των Σκροπονερίων (ή Σκορπονερίων) είναι η πρόσβαση του Δήμου Ορχομενού στη θάλασσα, στον βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, και απέχει 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ακραιφνίου και 88 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Νότια του όρμου βρίσκεται η Παραλίμνη (η πιο νότια λίμνη της Ελλάδας που έχει νούφαρα) και το όρος Πτώον.


Το ανατολικότερο τμήμα του όρμου ανήκει στον Δήμο Χαλκιδέων (περιφερειακή ενότητα Ευβοίας) και το δυτικότερο, με το ψαροχώρι στο βάθος του όρμου, στην Τοπική Κοινότητα Κοκκίνου του Δήμου Ορχομενού (περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας).

Λόγω της σχετικά δύσκολης οδικής πρόσβασης, έχει διατηρήσει την φυσική του ομορφιά και το τοπίο είναι μαγευτικό.

Ενδείκνυται για θαλάσσια σπορ, για μπάνιο σε παρθένα ήρεμη παραλία αλλά και για ψάρεμα.

Στο βάθος του όρμου (που ανήκει στον Δήμο Ορχομενού) υπάρχει ταβερνάκι όπου μπορείτε να βρείτε τα πάντα. Φρέσκο ψάρι, οτιδήποτε άλλο ψητό ή μπορείτε να πιείτε το ποτό σας ή τον καφέ σας μετά το μπάνιο.

newsit.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Να αξιοποιήσουν το «παράθυρο ευκαιρίας» καλεί ΠτΔ - Ερχιουρμάν ο Γκουτέρες

Κυπριακό: Να αξιοποιήσουν το «παράθυρο ευκαιρίας» καλεί ΠτΔ - Ερχιουρμάν ο Γκουτέρες

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Έκθεση Καλών Υπηρεσιών προτρέπει τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να αξιοποιήσουν «το παρόν παράθυρο ευκαιρίας για πρόοδο», το οποίο, όπως αναφέρει, «δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο», ενώ καταγράφει ως θετικό την εντατικοποίηση του διαλογου.

BEST OF TOTHEMAONLINE