ΚΟΣΜΟΣ

Η χήρα του δολοφονημένου προέδρου επέστρεψε στην Αϊτή για να παραστεί στην κηδεία του συζύγου της

Η χήρα του δολοφονημένου προέδρου επέστρεψε στην Αϊτή για να παραστεί στην κηδεία του συζύγου της

Η Μαρτίν Μοϊζ, χήρα του δολοφονημένου Προέδρου της Αϊτής, επέστρεψε χθες Σάββατο στο Πορτ-ο-Πρενς για να παραστεί στην κηδεία του συζύγου της, ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Η Μοίζ, η οποία τραυματίσθηκε στην νυχτερινή επίθεση ενόπλων της 7ης Ιουλίου που δολοφόνησαν τον Πρόεδρο Ζοβενέλ Μοίζ, πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

"Η πρώτη κυρία της Αϊτής, Μαρτίν Μοίζ μόλις έφτασε στην Αϊτή στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την κηδεία" του συζύγου της, που είναι προγραμματισμένη να τελεστεί δημοσία δαπάνη στις 23 Ιουλίου, τόνισε με tweet χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Φραντς Εξαντίς. Κατά την άφιξή της με ιδιωτικό αεροπλάνο, την υποδέχθηκε ο Πρωθυπουργός Κλοντ Ζοζέφ.

Έχοντας το δεξί χέρι της σε νάρθηκα, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο κάτω από μαύρα ρούχα, η 47χρονη χήρα του δολοφονημένου Προέδρου τέθηκε υπό την προστασία πρακτόρων ασφαλείας.

Οι συνθήκες της τραγωδίας εξακολουθούν να είναι ασαφείς δέκα ημέρες μετά τη δολοφονία του Ζοβενέλ Μοίζ, που ενδέχεται να αποσταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο τη φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου, όπου η εγκληματικότητα και η ανασφάλεια έχουν μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε γάγγραινα.

Η αϊτινή αστυνομία έχει συλλάβει περίπου 20 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πολλών πρώην Κολομβιανών στρατιωτών που κατηγορούνται ότι ήταν μέρος μιας ομάδας καταδρομέων που ταξίδεψε στη χώρα για να δολοφονήσει τον Αϊτινό πρώην Πρόεδρο.

Ο Λεόν Σαρλ, ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας της Αϊτής, διαβεβαίωσε την Παρασκευή να συνεργαστεί με διεθνείς ερευνητές, κυρίως με μέλη της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας για να εντοπίσει τους υποκινητές της δολοφονίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top