LIKE ONLINE

Έψαχνε στο google πως προφέρεται το επώνυμό της και… βρήκε τον πατέρα της

Έψαχνε στο google πως προφέρεται το επώνυμό της και… βρήκε τον πατέρα της

Η ιστορία θα μπορούσε να θυμίζει και το “Πάμε Πακέτο”! Η Λίζα Μερκάνογλου, 18 ετών μεγάλωσε μόνο με τη μητέρα της, καθώς ο βιολογικός της πατέρας τους παράτησε όταν η Λίζα ήταν μόλις 3 ετών.

Δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως ψάχνοντας απλά στο Google το πώς προφέρεται το επώνυμό της ότι θα τον έβρισκε. Βρήκε λογαριασμό στο facebook και του έστειλε μήνυμα. Δύο μέρες αργότερα ο Τζενγκίζ Μερκάνογλου της απάντησε. Μεταξύ άλλων, της αποκάλυψε πως πρόφερε λάθος το επώνυμό της.
«Δεν ήμουν νευρική εκείνη τη στιγμή γιατί για κάποιο λόγο ολόκληρη η κατάσταση δεν φαινόταν πραγματική. Ήταν σαν ένα μεγάλο όνειρο από το οποίο δεν έπρεπε να ξυπνήσω» είπε η Λίζα που δουλεύει ως σερβιτόρα.

«Καθώς μεγάλωνα, τα μόνα που είχα για τον πατέρα μου ήταν τρεις φωτογραφίες και ένα βραχιόλι που μου είχε αφήσει. Αναρωτιόμουν μερικές φορές γιατί θεωρούσα αυτά τα άψυχα αντικείμενα τόσο μεγάλης αξίας, αλλά συνήθιζα να φαντάζομαι ότι κρατούσαν την ουσία του πατέρα μου».

1

Η Λίζα τόνισε στη συνέχεια πως μετά από 15 χρόνια μαθαίνεις να ζεις χωρίς κάποιον, ακόμα κι αν αυτός είναι ο πατέρας της. Δεν το είχε σκεφτεί έτσι, απλά ξεκίνησε όταν είχε μια κουβέντα με τη μητέρα της για το πως προφέρεται τελικά το επώνυμό της.

«Πήγα να το αναζητήσω στο Google για να δω αν θα μπορούσαμε απλώς να επιβεβαιώσουμε την ορθογραφία και το πως προφέρεται. Η μητέρα μου γνώριζε απλώς το όνομά του, δεν είχε καμία ιδέα για το πού βρίσκεται τα τελευταία 15 χρόνια, οπότε και οι δύο βρισκόμασταν στο σκοτάδι».

Αρχικά έπεσε πάνω σε ένα άρθρο ειδήσεων με τη φωτογραφία του Τζενγκίζ, του πατέρα της, από εκεί βρήκε τη σελίδα του στο LinkedIn και τελικά βρήκε το Facebook του.
«Παρακολούθησα τα άλμπουμ φωτογραφιών και τις πρόσφατες δημοσιεύσεις του για να δω πώς ο χρόνος είχε αλλάξει τον άντρα που είχα αναγνωρίσει μέσα από τις φωτογραφίες μου».

Η μητέρα της την έπεισε να κάνει το βήμα και να του στείλει μήνυμα: «Του έστειλα, “Γεια! Είμαι η κόρη της Πρίνσες (το όνομα της μητέρας της) και απλά ήθελα να πω ένα... γεια”! Ξέρω ότι το μήνυμα φαίνεται λίγο… γελοίο, αλλά τι λες σε κάποιον μετά από σχεδόν 20 χρόνια;».

2

Την επόμενη μέρα δεν είχαν κάποιο νέο, αλά την μεθεπόμενη η Λίζα ξύπνησε και είδε 4 μηνύματα: «Μόλις είδα την απάντησή του, τηλεφώνησα στη μητέρα μου. Ήταν έκπληκτη και σοκαρισμένη».

Ο Τζενγκίζ επιβεβαίωσε ότι ήταν ο πατέρας της: «Στο πρώτο μας τηλεφώνημα, το πρώτο πράγμα που με ρώτησε ήταν αν "ήμουν πραγματικά το παιδί του ", και του είπα “νομίζω ναι". Μακάρι να μπορούσα να πω ότι η συζήτησή μας ήταν νοσταλγική, αλλά αντ 'αυτού, η φωνή του ήταν μακρινή. Μακρινή αλλά οικεία».

Ο Τζενγκίζ της είπε ότι η Λίζα έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό μια έξιχρονη αδερφή και δύο ανιψιούς και ότι την έψαχνε για σχεδόν 15 χρόνια, αλλά δεν μπορούσε να τη βρει καθώς νόμιζε ότι είχε κρατήσει το όνομα της μητέρας της.

Της είπε μάλιστα ότι πρόφερε το όνομά της λανθασμένα σε όλη της τη ζωή.

Η οικογένεια σχεδιάζει να επανενωθεί τους επόμενους μήνες στην Τουρκία μόλις το επιτρέψουν οι περιορισμοί του κορονοϊού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top