ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Υπουργός Γεωργίας ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Κύπρο

Ο Υπουργός Γεωργίας ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Κύπρο

Σε ενημέρωση των Ευρωπαίων ομολόγων του για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την ορεινή περιοχή Λάρνακας και Λεμεσού, προέβη τη Δευτέρα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου Γεωργίας της ΕΕ.

 
Επίσης, για το θέμα των πυρκαγιών ο κ. Καδής πραγματοποίησε χωριστές συναντήσεις με τους αρμόδιους Ευρωπαίους Επιτρόπους - τον Επίτροπο Γεωργίας Janusz Wojciechowski και την Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κα Elisa Ferreira.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις μετά το πέρας των επαφών του, ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ ενημέρωσε όλους τους Υπουργούς Γεωργίας της Ένωσης καθώς και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «για τη διάσταση που πήραν οι ζημιές, για τα καταστροφικά αποτελέσματα ιδιαίτερα για τον αγροτικό μας τομέα», και ζήτησε τη στήριξη και τη συμπαράσταση του Συμβουλίου ως προς την αποκατάσταση των ζημιών. 
 
« Θεωρώ ότι υπήρξε θετική ανταπόκριση και το αίτημα της Κύπρου στηρίχθηκε από το Συμβούλιο», σημείωσε.
 
Ανέφερε επίσης ότι έμπρακτη στήριξη αναμένεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και γι’ αυτό το σκοπό το πρωί είχε δύο συναντήσεις με τους αρμόδιους Ευρωπαίους επιτρόπους. 
 
Ο κ. Καδής είπε ότι στην συνάντηση με τον Επίτροπο Γεωργίας Janusz Wojciechowskiκ, συζήτησαν «τρόπους ενεργοποίησης μέτρων του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης για τη στήριξη των πληγέντων αγροτών». 
 
Ανέφερε επίσης ότι είχε και μια δεύτερη συνάντηση με την Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κα Elisa Ferreira, με την οποία συζήτησε «τον τρόπο μέσα από τον οποίο θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί το Ταμείο Αλληλεγγύης για την Κύπρο αλλά και άλλους μηχανισμούς στήριξης των πληγέντων στην περιοχή και τρόπους αποκατάστασης των ζημιών». 
 
«Εξασφαλίσαμε τη θετική προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και τη στήριξή της στο να ετοιμαστούν τα αιτήματα από κυπριακής πλευράς με το σωστό τρόπο, ούτως ώστε να έχουν και μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top