ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης «Αυτό είναι το άκρον άωτον της ανευθυνότητας - Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα»

Δρ. Καραγιάννης «Αυτό είναι το άκρον άωτον της ανευθυνότητας - Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα»

Την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, τα rapid test και τις προσωπικές επαφές εμβολιασμένων, σχολίασε το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας, Πέτρος Καραγιάννης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» του ΡΙΚ.

«Έχουμε μερίδα ανεμβολίαστων, κυρίως μεγάλης ηλικίας που πάντα θα κινδυνεύουν. Θα πρέπει να κάνουμε μια μελέτη αντισωμάτων στην Κύπρο. Αυτό αφορά κυρίως ηλικιωμένα άτομα για να δούμε πόσα αντισώματα αναπτύσσουν», ανέφερε αρχικά.

Για τα μαζικά κρούσματα σε οίκους ευγηρίας (σ.σ. μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Υπ. Υγείας) είπε πως «αυτό είναι το άκρον άωτον της ανευθυνότητας, δεν μπορεί αλλιώς να περιγραφεί αυτό το πράγμα. Τέτοια κακοκεφαλιά δεν έχω ξαναδεί. Πόσες φορές να τα πούμε, ειδικά όταν μιλάμε για ευάλωτες ομάδες».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί. Αυτοί που έχουν στα σπίτια θετικά κρούσματα πρέπει να προσέχουν. Γιατί μετά θα λέμε ότι δεν δουλεύουν τα εμβόλια. Όταν εκτεθούν σε πολύ στενή επαφή μπορεί να κολλήσουν οι εμβολιασμένοι. Αυτό που ξέρουμε από μελέτες είναι ότι δεν πολλαπλασιάζουν τον ιό, γι’ αυτό είναι λιγότερο μολυσματικοί. Δεν νοσούν και παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα».

«Ορισμένοι διακινούν βλακείες στο διαδίκτυο σε άτομα για τα εμβόλια και τον ιό και στο τέλος κάποιοι θα την πληρώσουν. Σε καμία περίπτωση τα βαμβάκια από τα rapid test δεν προκαλούν καρκίνο. Τα χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε τα αυτιά μας, ή οι γυναίκες για να βαφτούν. Είναι μέρος της ζωής μας τα βαμβάκια. Θα πρέπει να ξαναδούμε το θέμα με τους εμβολιασμένους που είναι επαφές και πάνε δουλειά, είναι κάτι που θα συζητηθεί στη σύσκεψη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δρ. Καραγιάννης. 

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο με τις δηλώσεις του Δρ. Καραγιάννη

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top