Το ΥΠΟΙΚ χαιρετίζει την καταρχήν έγκριση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου

Το ΥΠΟΙΚ χαιρετίζει την καταρχήν έγκριση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου

Το Υπουργείο Οικονομικών χαιρετίζει τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Ecofin, η οποία ανοίγει το δρόμο για υλοποίηση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου, συνολικού ύψους €1,2 δις.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, η Κύπρος αναμένεται να λάβει ως προκαταβολή ποσό ύψους €157 εκ. περίπου μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
 
Σημειώνεται ότι μέσα από την υλοποίηση 58 συνολικά μεταρρυθμίσεων και 75 επενδύσεων, το Σχέδιο θα δώσει την αναγκαία ώθηση στην κυπριακή οικονομία να διεξέλθει των προκλήσεων που προκάλεσε η πανδημική κρίση, συμβάλλοντας καθοριστικά στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της και στην ενίσχυση των μεσοπρόθεσμων προοπτικών ανάπτυξής της. 

Σε σημερινή συνεδρία του, η οποία έλαβε χώρα υπό μορφή τηλεδιάσκεψης, το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (ECOFIN) συζήτησε τα εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας τεσσάρων κρατών-μελών: της Κύπρου, της Κροατίας, της Λιθουανίας και της Σλοβενίας.

Τα τέσσερα προγράμματα έχουν λάβει την καταρχήν έγκριση του Συμβουλίου, η οποία αναμένεται να επιβεβαιωθεί μέσω γραπτής διαδικασίας που έχει τεθεί σε ισχύ και θα ολοκληρωθεί στις 28 Ιουλίου 2021. Με την ολοκλήρωση της γραπτής διαδικασίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προχωρήσει στη σύναψη διμερών συμφωνιών χρηματοδότησης με έκαστο κράτος μέλος, οι οποίες θα επιτρέψουν την εκταμίευση των πρώτων κονδυλίων για χρηματοδότηση και υλοποίηση των εθνικών σχεδιασμών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο επίκεντρο οι συγκλίσεις - Τι ετοιμάζουν τα Ηνωμένα Έθνη για τον Σεπτέμβριο

Κυπριακό: Στο επίκεντρο οι συγκλίσεις - Τι ετοιμάζουν τα Ηνωμένα Έθνη για τον Σεπτέμβριο

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στην πορεία του Κυπριακού, καθώς η προγραμματισμένη για τις 2 Σεπτεμβρίου συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα, λόγω της τραγωδίας που σημειώθηκε ανοικτά της Κερύνειας.

BEST OF TOTHEMAONLINE