ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μέτρα, safe pass και εμβολιασμοί εφήβων - Τι αναμένεται να 'κλειδώσει' τις επόμενες μέρες

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μέτρα, safe pass και εμβολιασμοί εφήβων - Τι αναμένεται να 'κλειδώσει' τις επόμενες μέρες

Στο Υπουργικό Συμβούλιο της ερχόμενης Παρασκευής θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, σε ό,τι αφορά τα μέτρα για αντιμετώπιση της νέας έξαρσης της πανδημίας που παρατηρείται στην Κύπρο.

Όπως αναφέραμε και σε χθεσινό δημοσίευμα, το απόγευμα της Δευτέρας ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, είχε σύσκεψη με τα μέλη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής, κατά την οποία συζήτησαν την συνέχιση των δωρεάν rapid τεστ, σε οίκους ευγηρίας αλλά και σε άλλες στοχευμένες ομάδες, όπως για παράδειγμα η Εθνική Φρουρά.

Την ίδια ώρα στην σύσκεψη συζητήθηκε μια σταθεροποίηση στην επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών, ενώ τόσο ο Υπουργός Υγείας όσο και οι επιδημιολόγοι έμειναν ικανοποιημένοι από την πορεία των εμβολιασμών.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων, αυτό δεν συζητήθηκε για την ώρα.

Την σύσκεψη επίσης απασχόλησε το θέμα της επιστροφής μαθητών και φοιτητών στις σχολικές μονάδες και τα Πανεπιστήμια, αντίστοιχα, ενώ ειπώθηκε ότι είναι καλό να εμβολιαστούν οι φοιτητές, ενώ οι 16χρονοι εμβολιάζονται αυτή την στιγμή.

Τέλος το μέτρο του safe pass κρίθηκε ως η αίτια για την μικρή πτώση και σταθεροποίηση των κρουσμάτων, ωστόσο επισημάνθηκε πως πρέπει οι έλεγχοι να πραγματοποιούνται σωστά και από όλους.

Υπενθυμίζουμε ότι ένα θάνατο και 851 (ποσοστό θετικότητας: 1,18%) νέα κρούσματα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας χθες Δευτέρα 26 Ιουλίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top