FT: Pfizer και Moderna αυξάνουν τις τιμές των εμβολίων στα συμβόλαια με την ΕΕ

FT: Pfizer και Moderna αυξάνουν τις τιμές των εμβολίων στα συμβόλαια με την ΕΕ

Τις τιμές των εμβολίων τους αύξησαν Pfizer και Moderna στις τελευταίες συμβάσεις τους με την ΕΕ, όπως ανέφεραν οι Financial Times και μεταδίδει το Reuters.

Η νέα τιμή για το εμβόλιο της της Pfizer φέρεται να ανέρχεται στα 19,50 ευρώ (23,15 δολάρια) έναντι 15,50 ευρώ που ήταν προηγουμένως, σημειώνουν οι FT, επικαλούμενοι τμήματα των συμβολαίων.

Από την άλλη η τιμή του Moderna είναι περίπου 21,50 ευρώ η δόση, τιμή υψηλότερη από τα 19 ευρώ της πρώτης συμφωνίας προμήθειας, χαμηλότερη, όμως, από προηγούμενα συμφωνηθέντα που άγγιζε τα 24 ευρώ, καθώς η παραγγελία έχει αυξηθεί.

Η Pfizer και η Moderna δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες για σχόλιο στο Reuters.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε την Τρίτη ότι η ΕΕ πρόκειται να επιτύχει έναν στόχο πλήρους εμβολιασμού τουλάχιστον του 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Τον Μάιο, η ΕΕ δήλωσε ότι αναμένει να έχει λάβει περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων έως το τέλος Σεπτεμβρίου από τέσσερις φαρμακοποιούς.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE