FT: Pfizer και Moderna αυξάνουν τις τιμές των εμβολίων στα συμβόλαια με την ΕΕ

FT: Pfizer και Moderna αυξάνουν τις τιμές των εμβολίων στα συμβόλαια με την ΕΕ

Τις τιμές των εμβολίων τους αύξησαν Pfizer και Moderna στις τελευταίες συμβάσεις τους με την ΕΕ, όπως ανέφεραν οι Financial Times και μεταδίδει το Reuters.

Η νέα τιμή για το εμβόλιο της της Pfizer φέρεται να ανέρχεται στα 19,50 ευρώ (23,15 δολάρια) έναντι 15,50 ευρώ που ήταν προηγουμένως, σημειώνουν οι FT, επικαλούμενοι τμήματα των συμβολαίων.

Από την άλλη η τιμή του Moderna είναι περίπου 21,50 ευρώ η δόση, τιμή υψηλότερη από τα 19 ευρώ της πρώτης συμφωνίας προμήθειας, χαμηλότερη, όμως, από προηγούμενα συμφωνηθέντα που άγγιζε τα 24 ευρώ, καθώς η παραγγελία έχει αυξηθεί.

Η Pfizer και η Moderna δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες για σχόλιο στο Reuters.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε την Τρίτη ότι η ΕΕ πρόκειται να επιτύχει έναν στόχο πλήρους εμβολιασμού τουλάχιστον του 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Τον Μάιο, η ΕΕ δήλωσε ότι αναμένει να έχει λάβει περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων έως το τέλος Σεπτεμβρίου από τέσσερις φαρμακοποιούς.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το επίμαχο βίντεο που έχει προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στο πολιτικό σύστημα δεν δοκιμάζουν μόνο την αντοχή της κυβέρνησης, αλλά φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και τα κόμματα που τη στηρίζουν. ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ βρίσκονται πλέον μπροστά σε ένα πολιτικό δίλημμα με σαφή χρονικό ορίζοντα: Τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE