ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Βγαίνουν τα μέτρα από το συρτάρι - Τι αλλάζει στη χώρα μας το τέταρτο κύμα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Βγαίνουν τα μέτρα από το συρτάρι - Τι αλλάζει στη χώρα μας το τέταρτο κύμα

Μετά τις συνεχείς εξαγγελίες νέων αυστηρότερων μέτρων από πλευράς Κυβέρνησης προσπαθεί να διασαφηνιστεί κατά πόσο έχουν θετικό αντίκτυπο στην εικόνα της πανδημίας στην κοινότητα. 

Αποκρυσταλλωμένη εικόνα δεν υπάρχει στο παρόν στάδιο αφού μετά την παύση του προγράμματος δωρεάν τεστ από πλευράς Υπουργείου Υγείας είναι πολύ μικρότερος ο αριθμός των ατόμων που ελέγχονται ιδιαίτερα το τελευταίο διήμερο.

Αυτό αποτελεί και μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της επιδημιολογικής ομάδας, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο (είτε λόγω του οικονομικού αντίκτυπου, είτε λόγω αντίδρασης) αρκετοί συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί να αποφεύγουν τους τακτικούς ελέγχους βοηθώντας τη διασπορά. Ριζικές αλλαγές και τομές δε μπορούν να γίνουν σε αυτή τη φάση (χρονικά) που βρισκόμαστε αφού εξέχουσα σημασία έχει η απρόσκοπτη λειτουργία όλων των κλάδων και τομέων της οικονομίας. 

Αυτόματα καθίσταται ξεκάθαρο πως δεν δύναται να προχωρήσει η Κυβέρνηση σε οποιαδήποτε απόφαση επαναφοράς αυστηρών περιοριστικών μέτρων, αφού σε αυτό το σενάριο θα πρέπει να επανέλθει το μήνυμα για κατ'εξαίρεση μετακινήσεις στο 8998 ή μερική/ολική αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων κάτι που θεωρείται ως σενάριο που δεν πρόκειται να επαληθευτεί για κανένα λόγο. 

Η επιχείρηση 'απόκρουση του τέταρτου κύματος' έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή αφού πρώτο και βασικότερο όπλο κατά της πανδημίας θεωρείται ο εμβολιασμός.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η Κυβέρνηση, με συντονισμένες ενέργειες του νέου Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα έφτασε στη δημιουργία μιας μεγάλης λίστας κινήτρων και μπόνους προς εμβολιασμένους (ή όσους προτίθενται να εμβολιαστούν) ενώ παράλληλα με τη θέσπιση της προσκόμισης του Safepass σε κάθε χώρο -και την κατάργηση των δωρεάν τεστ- έσφιξε περισσότερο τη θηλιά γύρω από τους μη εμβολιασμένους.

Παράλληλα αποφασίστηκε η χορήγηση του εμβολίου και σε παιδιά από 12 μέχρι 15 ετών (με εμβόλια mRNA, Pfizer Bio/Ntech, Moderna) κάτι που στο άκουσμα του έχει επιφέρει και έντονες αντιδράσεις από μερίδα γονέων ενώ υπήρξαν μέχρι και καταγγελίες για απειλές προς παιδίατρους με την Αστυνομία να επεμβαίνει. Η αυστηροποίηση των ελέγχων καθώς και η εντατικοποίηση τους είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που μπορούν να ληφθούν στο σημείο που βρισκόμαστε με την ανησυχία να εντείνεται ενόψει του φθινοπώρου. 

Προ των πυλών φέρεται να βρίσκεται και η 3η δόση του εμβολίου με μερίδα επιδημιολόγων να θεωρεί πως η Κύπρος θα πρέπει να πρωτοστατήσει χωρίς να περιμένει τις συνήθεις συστάσεις του CDC αφού πλέον έχει σχηματιστεί ένα μοτίβο ενώ οι διάφορες μελέτες που έχουν επισημοποιηθεί διευκολύνουν την ανάγνωση της επόμενης ημέρας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top