ΕΛΛΑΔΑ - ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: Σε τρία σημεία υπάρχουν ακόμα εστίες φωτιάς στην Ανατολική Μάνη

ΕΛΛΑΔΑ - ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: Σε τρία σημεία υπάρχουν ακόμα εστίες φωτιάς στην Ανατολική Μάνη

Σε τρία σημεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης υπάρχουν ακόμα εστίες φωτιάς και συγκεκριμένα στις περιοχές, Δεσφίνα, Σκαμνάκι και Μονή Τσίγκου.

Επί τόπου επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 23 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα από την Κύπρο.

Παράλληλα, στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν δυνάμεις του στρατού, εθελοντές πυροσβέστες, και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης. Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς είναι σήμερα πολύ καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες».

Όσον αφορά τις ζημιές από την πυρκαγιά, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «έχουν συγκροτηθεί οι επιτροπές και καταγράφουν εδώ και δύο ημέρες», ενώ αντίστοιχη διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Επίσης, ο κ. Βερούτης τόνισε ότι «επειδή η φωτιά έπληξε ιδιαίτερα τις ορεινές περιοχές, είναι αναγκαίο να προχωρήσουν γρήγορα τα αντιπλημμυρικά έργα».

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας.

BEST OF TOTHEMAONLINE