ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: Μπόνους και για μη εμβολιασμένους - 5αστερα ξενοδοχεία με κάτω από 39€ -ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: Μπόνους και για μη εμβολιασμένους - 5αστερα ξενοδοχεία με κάτω από 39€ -ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Βρισκόμαστε στο επίκεντρο της περιόδου διακοπών και ο εγχώριος τουρισμός φαίνεται να αποτελεί ζωτικό κομμάτι για να κρατηθεί ζωντανή η τουριστική βιομηχανία.

Τα σχέδια επιδότησης -ιδιαίτερα όσα αφορούν όσους έχουν εμβολιαστεί- φέρεται να έχουν λειτουργήσει ευεργετικά προς αυτή την κατεύθυνση αφού χιλιάδες συμπατριώτες μας επέλεξαν αυτή την κατεύθυνση για τις θερινές τους διακοπές.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Πρόκειται για μία σπουδαία κίνηση που σε πρώτη φάση συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου αφού και οι Κύπριοι προτιμούν την ασφάλεια των διακοπών εντός της χώρας -και μάλιστα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές- ενώ παράλληλα και ξενοδόχοι, ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα δέχονται φιλί ζωής εν αναμονή καθόδου τουριστών από το εξωτερικό.

Πλέον όμως, βλέποντας την απήχηση που είχε το σχέδιο επιχορηγημένων διακοπών έρχεται νέο μπόνους που θα ισχύει μάλιστα και για μη εμβολιασμένους πολίτες. Συγκεκριμένα πρόκειται για σχέδιο που θα έχει ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου και μοιάζει ιδιαίτερα με αυτό που ίσχυε πέρυσι το καλοκαίρι αλλά και φέτος πριν τον Ιούνιο. Τ

ο πλαφόν των τιμών ανέρχεται στα 60€ το βράδυ (το δωμάτιο) κάτι που σημαίνει πως το κόστος, εάν αφαιρέσουμε το 35% πέφτει στα 39€ το δωμάτιο (το βράδυ). Ως μίνιμουμ διαμονή έχουν οριστεί τα δύο βράδια ενώ δικαιούχοι του σχεδίου είναι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου, Ευρωπαίοι υπήκοοι ή υπήκοοι άλλων χωρών που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο.

Ακόμη, ένας δικαιούχους με το ίδιο αποδεικτικό στοιχείο μόνιμης διαμονής να κρατήσει περισσότερα από ένα δωμάτιο φτάνει να αφορά μέλη της οικογένειας του δικαιούχου, όπως τέκνα ή γονείς.

Στο σχέδιο συμπεριλαμβάνονται 171 ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου και για να μπορεί κάποιος να αποδείξει ότι είναι δικαιούχος θα πρέπει να παρουσιάσει λογαριασμό κοινής ωφέλειας (ρεύματος, νερού, ίντερνετ) αποδεικνύοντας πως είναι μόνιμος κάτοικος της χώρας.

Τα αποδεικτικά στοιχεία θα πρέπει να χρονολογούνται το 2020 ή το 2021. Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται ακόμη και 5στερα ξενοδοχεία με το Υφυπουργείο Τουρισμού να παρέχει τη δυνατότητα σε όλους για χλιδάτες, αλλά σινάμα οικονομικές διακοπές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top