Δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας του Ουζμπεκιστάν κατέρριψαν αφγανικό στρατιωτικό αεροσκάφος

Δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας του Ουζμπεκιστάν κατέρριψαν αφγανικό στρατιωτικό αεροσκάφος

Αφγανικό στρατιωτικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τις ουζμπεκικές δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας και συνετρίβη αφού εισήλθε στον εναέριο χώρο του Ουζμπεκιστάν, δήλωσε σήμερα το ουζμπεκικό Υπουργείο Άμυνας.


Η αφγανική Κυβέρνηση κατέρρευσε χθες Κυριακή και οι Ταλιμπάν πήραν τον έλεγχο της πρωτεύουσας Καμπούλ. Το αεροσκάφος συνετρίβη αργά χθες στη νότια ουζμπεκική επαρχία Σουρχανταριέ που βρίσκεται δίπλα στο Αφγανιστάν.

"Οι δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας του Ουζμπεκιστάν απέτρεψαν μια απόπειρα αφγανικού στρατιωτικού αεροσκάφος να διασχίσει παράνομα τα σύνορα του Ουζμπεκιστάν", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, Μπαχρόμ Ζουλφικορόφ. Ο εκπρόσωπος δεν ανέφερε πόσοι επέβαιναν στο αεροσκάφος ή αν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε νωρίτερα, επικαλούμενο το ουζμπεκικό Υπουργείο Άμυνας, πως ο πιλότος, ο οποίος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμά του, τραυματίστηκε. Χθες το Ουζμπεκιστάν ανέφερε πως συνέλαβε 84 Αφγανούς στρατιώτες που διέσχισαν τα (χερσαία) σύνορα και ζήτησαν ιατρική βοήθεια.

Στην πόλη Μποχτάρ του Τατζικιστάν προσγειώθηκε αεροσκάφος από το Αφγανιστάν στο οποίο επέβαιναν 100 και πλέον Αφγανοί στρατιωτικοί, αφού προηγουμένως είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Οι αρχές του Τατζικιστάν επέτρεψαν σε αεροσκάφος που προερχόταν από το Αφγανιστάν να προσγειωθεί στο έδαφός του, έπειτα από σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το αεροσκάφος. Όπως μετάδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο την διεύθυνση ενημέρωσης και τύπου του υπουργείου Εξωτερικών του Τατζικιστάν, στο αεροσκάφος επέβαιναν περισσότεροι από 100 Αφγανοί στρατιωτικοί, οι οποίοι αποβιβάστηκαν στο αεροδρόμιο της πόλης Μποχτάρ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Με πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό»

Χριστοδουλίδης: «Με πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό»

Εργαζόμαστε για μια λύση βιώσιμη, λειτουργική, που να διασφαλίζει σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της χώρας το δικαίωμα να ζουν, να εργάζονται, να δραστηριοποιούνται και να δημιουργούν, όπου το επιλέξουν, σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στον χαιρετισμό του στην αντικατοχική εκδήλωση των Δήμων, Κοινοτήτων, προσφυγικών Σωματείων και οργανώσεων Κερύνειας, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

BEST OF TOTHEMAONLINE