ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μεγαλώνουν οι φόβοι για αυστηρότερα μέτρα τον Σεπτέμβρη - Ποιοι θα λάβουν την τρίτη δόση

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μεγαλώνουν οι φόβοι για αυστηρότερα μέτρα τον Σεπτέμβρη - Ποιοι θα λάβουν την τρίτη δόση

Παρόλο που υπάρχει μια μικρή πτώση στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων, τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας συνεχίζουν να προειδοποιούν για αύξηση των εμβολιασμών και τήρηση των μέτρων προστασίας, καθώς το φθινόπωρο είναι πλέον πολύ κοντά και οι φόβοι για νέο κύμα μεγαλώνουν.

Άλλωστε όπως δήλωσε και η η Λέκτορας Παιδιατρικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Ζωή Δωροθέα Πανά, «Δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, ούτε να μας δίνει δυστυχώς την αίσθηση της ασφάλειας της ανοσίας της αγέλης, ώστε να θεωρήσουμε ότι η κοινότητα είναι προστατευμένη. Η έννοια της ανοσίας της αγέλης με τον αυστηρό όρο ότι δεν επιτρέπει στον ιό να διασπείρεται και προστατεύει στο σύνολο της κοινότητας, ειδικά τώρα με τη μετάλλαξη Δ’, που αφορά το πιο μεταδοτικό στέλεχος που έχουμε να διαχειριστούμε από την έναρξη της πανδημίας, καθιστά την ανοσία της αγέλης πάρα πολύ δύσκολη»

Ερωτηθείσα για το θέμα της ενισχυτικής τρίτης δόσης του εμβολίου, είπε ότι γίνονται πολλές εκτενείς επιστημονικές συζητήσεις παγκόσμια σε ό,τι αφορά την τρίτη δόση κυρίως για τον κατάλληλο χρόνο χορήγησης και των ομάδων πληθυσμού που αυτή θα αφορά.

Από τα δεδομένα που έχουμε στο χέρι μας αυτή τη στιγμή, είπε, φαίνεται ότι πρωτίστως η τρίτη δόση θα αφορά τα άτομα με ανοσοκαταστολή, υπερήλικες και κλειστές δομές.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Δευτέρα (16/08), το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πέντε νέους θανάτους και 381 (ποσοστό θετικότητας: 0,86%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top