ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Βίλια: Σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο - Συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά στα Βίλια: Σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο - Συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Όλο το βράδυ επιχειρούσαν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να θέσουν έστω υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει στα Βίλια από τη Δευτέρα το μεσημέρι. Οι πυροσβέστες βρίσκονται αντιμέτωποι με πολλές και διάσπαρτες εστίες, ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, το μεγαλύτερο μέτωπο είναι αυτό που καίει προς την ανατολική πλευρά, δηλαδή προς το Παλαιοχώρι.

Στο σημείο επιχειρούσαν όλη τη νύχτα και παραμένουν 370 πυροσβέστες, 130 οχήματα και 9 πεζοπόρα τμήματα, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσουν να επιχειρούν ξανά και τα εναέρια μέσα.

Λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης κάτοικοι των δυο οικισμών ενημέρωσαν το protothema.gr ότι αστυνομικοί τους απομακρύνουν προληπτικά από τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά βρισκεται στα 5 με 6 χλμ. Σύμφωνα με τους κατοίκους, περίπου 200 άτομα (80 οικογένειες) βρίσκονταν συγκεντρωμένα στην πλατεία στο Καραούλι και παρόλο που αρκετοί ζητούν να μείνουν για να βοηθήσουν και να προστατεύσουν τις περιουσίες τους η αστυνομία δεν τους το επιτρέπει και τους καλεί να απομακρυνθούν από την περιοχή.

50 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το προηγούμενο 24ωρο

50 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από τις 19:00 της Δευτέρας μέχρι τις 19:00 της Τρίτης, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνδρομή παρέχουν οι δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Στο μεταξύ, παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top