Πτήση της Lufthansa με 130 ανθρώπους που έφυγαν από την Καμπούλ προσγειώθηκε στη Φραγκφούρτη

Πτήση της Lufthansa με 130 ανθρώπους που έφυγαν από την Καμπούλ προσγειώθηκε στη Φραγκφούρτη

Μισθωμένο αεροσκάφος της Lufthansa, το οποίο μετέφερε κάπου 130 ανθρώπους που αναχώρησαν από την Καμπούλ, όπου συνεχίζεται η επιχείρηση εκκένωσης μετά την κατάληψη της πόλης από τους Ταλιμπάν, προσγειώθηκε στη Φραγκφούρτη.

Το Airbus 340 απογειώθηκε από την Τασκένδη, την πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν. Το μίσθωσε η γερμανική ομοσπονδιακή Κυβέρνηση. Σε συντονισμό με τη γερμανική Kυβέρνηση, η Λουφτχάνσα αναμένεται επίσης να εκτελέσει πτήσεις από τη Ντόχα του Κατάρ και πιθανόν και από χώρες που γειτονεύουν με το Αφγανιστάν, έγινε γνωστό χθες.

Οι πτήσεις, ο αριθμός των οποίων μένει να εξακριβωθεί, προβλέπεται να οργανωθούν τις προσεχείς ημέρες. Τα πρώτα μέλη του γερμανικού διπλωματικού προσωπικού επέστρεψαν χθες στην πατρίδα τους μετά την εκκένωση της πρεσβείας στην αφγανική πρωτεύουσα. Έφθασαν στο διεθνές αεροδρόμιο Σένεφελντ το απόγευμα, κατά τις πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η ΚΔ θα ενταχθεί μέχρι το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν» - Όσα είπε για Κυπριακό, Δημογραφικό και ηλεκτρικό ρεύμα

ΠτΔ: «Η ΚΔ θα ενταχθεί μέχρι το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν» - Όσα είπε για Κυπριακό, Δημογραφικό και ηλεκτρικό ρεύμα

Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα τεχνικά ζητήματα, έτσι ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να ενταχθεί το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν, έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE