Ο ΟΗΕ ξεκινά την απομάκρυνση ορισμένων εργαζομένων του από το Αφγανιστάν

Ο ΟΗΕ ξεκινά την απομάκρυνση ορισμένων εργαζομένων του από το Αφγανιστάν

Τα Ηνωμένα Eθνη έκαναν σήμερα γνωστό ότι ξεκίνησαν να απομακρύνουν έως και 100 ξένους υπαλλήλους τους εκτός του Αφγανιστάν, προκειμένου να εργαστούν από το Καζακστάν, όμως υπογράμμισαν ότι "παραμένουν δεσμευμένα να μείνουν και να προσφέρουν τη στήριξή τους στον αφγανικό λαό σε αυτήν την ώρα ανάγκης".


"Πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο που στοχεύει να επιτρέψει στα Ηνωμένα λθνη να συνεχίσουν να παράσχουν βοήθεια στους πολίτες του Αφγανιστάν με την ελάχιστη αναστάτωση και με μειωμένο κίνδυνο, παράλληλα, για το προσωπικό των ΗΕ", είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίτς. Ο ΟΗΕ έχει περίπου 300 εργαζόμενους από ξένες χώρες και 3.000 ντόπιους υπαλλήλους στο Αφγανιστάν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυβέρνηση: Καταδικάζει τις ενέργειες του Φειδία - «Παραβιάζει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας»

Κυβέρνηση: Καταδικάζει τις ενέργειες του Φειδία - «Παραβιάζει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας»

Την έντονη ανησυχία της Κυβέρνησης εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε σχέση με την ενέργεια του Φειδία Παναγιώτου να πάρει συνέντευξη από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, στο λεγόμενο «προεδρικό» του ψευδοκράτους.

BEST OF TOTHEMAONLINE