Ο ΟΗΕ ξεκινά την απομάκρυνση ορισμένων εργαζομένων του από το Αφγανιστάν

Ο ΟΗΕ ξεκινά την απομάκρυνση ορισμένων εργαζομένων του από το Αφγανιστάν

Τα Ηνωμένα Eθνη έκαναν σήμερα γνωστό ότι ξεκίνησαν να απομακρύνουν έως και 100 ξένους υπαλλήλους τους εκτός του Αφγανιστάν, προκειμένου να εργαστούν από το Καζακστάν, όμως υπογράμμισαν ότι "παραμένουν δεσμευμένα να μείνουν και να προσφέρουν τη στήριξή τους στον αφγανικό λαό σε αυτήν την ώρα ανάγκης".


"Πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο που στοχεύει να επιτρέψει στα Ηνωμένα λθνη να συνεχίσουν να παράσχουν βοήθεια στους πολίτες του Αφγανιστάν με την ελάχιστη αναστάτωση και με μειωμένο κίνδυνο, παράλληλα, για το προσωπικό των ΗΕ", είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίτς. Ο ΟΗΕ έχει περίπου 300 εργαζόμενους από ξένες χώρες και 3.000 ντόπιους υπαλλήλους στο Αφγανιστάν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα σύγκλησης Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό και αυτή δεν αναμένεται να συμβεί μέσα στο καλοκαίρι, τονίζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE