ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ξέσπασμα Καραγιάννη για αρνητές: «Ας το καταλάβουν επιτέλους όλοι αυτοί οι στενόμυαλοι»

Ξέσπασμα Καραγιάννη για αρνητές: «Ας το καταλάβουν επιτέλους όλοι αυτοί οι στενόμυαλοι»

Στο κρατικό ραδιόφωνο μίλησε το πρωί της Δευτέρας 23 Αυγούστου, ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης αναλύοντας την επιδημιολογική εικόνα που επικρατεί στο νησί μας.

Όπως σημείωσε ο Δρ. Καραγιάννης τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια καθοδική πορεία στον αριθμό των κρουσμάτων δείχνοντας μία σταθεροποίηση και η καλή επιδημιολογική εικόνα παρατηρείται και στις νοσηλείες, οι οποίες έχουν μειωθεί.

Παρ’ όλα αυτά και παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια αρχικά καλή επιδημιολογική εικόνα αυτές της μέρες, όπως τόνισε ο καθηγητής δυστυχώς θα συνεχίσουν να υπάρχουν θάνατοι καθώς νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση ασθενείς.

Μάλιστα, πολλές φορές ο Δρ. Καραγιάννης τόνισε ότι το νέο στέλεχος είναι πολύ πιο επιθετικό και ότι επηρεάζει νεαρότερες ηλικίες, καθώς και παιδιά που τους προηγούμενους μήνες δεν ήταν ξεκάθαρο κατά πόσο μεταδίδουν τον ιό, πλέον με το νέο στέλεχος ο ιός επηρεάζει τα παιδιά και μεταδίδεται πολύ πιο ραγδαία.

Καλούμενος να απαντήσει στην ερώτηση πολιτών: «Γιατί να εμβολιαστούμε αφού είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οι εμβολιασμένοι κολλάνε και μεταδίδουν τον ιό;» ο Δρ. Καραγιάννης απάντησε τα εξής: «Δυστυχώς αυτή είναι μια στενόμυαλη προσέγγιση η οποία αγνοεί το γεγονός ότι ναι και οι εμβολιασμένοι μπορούν να νοσήσουν αλλά οι εμβολιασμένοι αυτή τη στιγμή αποτελούν μόνο το 15% των εμβολιασμένων οι υπόλοιποι 85% είναι αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί»

Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαστε κλειστοί με τον αριθμό των κρουσμάτων που έχουμε οφείλεται στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων σημείωσε ο Δρ. Καραγιάννης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας το καταλάβουν όλοι αυτοί οι στενόμυαλοι τελοσπάντων αυτό το πράγμα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top