Το Κακουργιοδικείο ανακοινώνει απόφαση για προδικαστικές ενστάσεις στην υπόθεση της Tράπεζας Κύπρου

Το Κακουργιοδικείο ανακοινώνει απόφαση για προδικαστικές ενστάσεις στην υπόθεση της Tράπεζας Κύπρου

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ανακοινώνει σήμερα το μεσημέρι την ενδιάμεση απόφαση του για τις νέες προδικαστικές ενστάσεις που ήγειραν συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου και των πέντε πρώην ανώτατων στελεχών της.

Στην προηγούμενη διαδικασία, την περασμένη Παρασκευή, η Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Πωλίνα Ευθυβούλου αγόρευσε εναντίον των νέων προδικαστικών ενστάσεων εκφράζοντας τη θέση ότι είναι αβάσιμες και καλώντας το Δικαστήριο «να απορρίψει τις ενστάσεις στο σύνολό τους και να κληθούν οι κατηγορούμενοι να απαντήσουν στις εναντίον τους κατηγορίες».

Πέραν της ίδιας της Τράπεζας Κύπρου, κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι πρώην Πρόεδροι του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Θεόδωρος Αριστοδήμου και Αντρέας Αρτέμης, οι πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι Ανδρέας Ηλιάδης και Γιάννης Κυπρή και ο πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας και υπεύθυνος για τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα Γιάννης Πεχλιβανίδης.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συνωμοσίας προς καταδολίευση και της χειραγώγησης της αγοράς αναφορικά με «τη μη ενημέρωση του κοινού ότι οι κεφαλαιουχικές ανάγκες της 1η κατηγορούμενης (η τράπεζα) είχαν αυξηθεί σημαντικά  δηλαδή περίπου στα €400 εκ. σε σχέση με το ποσό των €200 εκατομμυρίων που είχε ανακοινωθεί στις 10 Μαΐου του 2012».

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που έχει επιβάλει διοικητικά πρόστιμα στους κατηγορούμενους (πλην του Αντρέα Αρτέμη, ο οποίος έχει απαλλαχθεί των κατηγοριών).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE