ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά στο σκάφος «Ναστάζια» του αείμνηστου Αλέκου Μιχαηλίδη

Πυρκαγιά στο σκάφος «Ναστάζια» του αείμνηστου Αλέκου Μιχαηλίδη

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες το απόγευμα στο σκάφος «Ναστάζια», 15 περίπου μέτρων, το οποίο άνηκε στον αείμνηστο Υπουργό Αλέκο Μιχαηλίδη.

Συγκεκριμένα χθες το απόγευμα, ενώ το σκάφος ήταν ελλιμενισμένο στο λιμανάκι του Λατσιού ξέσπασε φωτιά στο εσωτερικό του.  

Στη σκηνή έσπευσαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Αστυνομίας, και τεχνικό της ηλεκτρομηχανολογικής υπηρεσίας, όπου διενήργησαν εξετάσεις.
 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δέχτηκε κλήση στις 17:57.  Οι εξετάσεις εκ πρώτης όψεως κατέδειξαν πως η φωτιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα και συγκεκριμένα από τηλεόραση  που ήταν stand by.

Στο σκάφος που ανήκε στον πρώην Υπουργό Εξωτερικών Αλέκο Μιχαηλίδη και που πώλησε πριν αποβιώσει σε ζεύγος Βρετανών μονίμων κατοίκων Κύπρου προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές ύψους 15 χιλιάδων ευρώ  και συγκεκριμένα καταστράφηκε μεγάλο μέρος του εσωτερικού του .

Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική  ξεκίνησε από την κουζίνα και επεκτάθηκε και στο χώρο του σαλονιού και στην τιμονιέρα του ενώ τέθηκε υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία προτού αυτή επεκταθεί, και σε άλλα σκάφη που ήταν ελλιμενισμένα στο λιμανάκι του Λατσιού.

Για την κατάσβεση της χρησιμοποιήθηκαν δύο αναπνευστικές συσκευές και δύο τυλιχτήρες νερού από ομάδα πυροσβεστών. 

Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά οι ιδιοκτήτες του σκάφους από την Βρετανία και που διαμένουν μόνιμα στο διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς απουσίαζαν.

Συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης του σκάφους Βρετανός υπήκοος ενώ ασχολείται με εργασίες συντήρησης στο εξωτερικό του σκάφους του, έφυγε από τη σκηνή στις 17:45 προκειμένου να πάει να φέρει τη σύζυγο του και επέστρεψε γύρω στις 18:00.

Η πυρκαγιά ωστόσο έγινε αντιληπτή, λίγα λεπτά πριν και συγκεκριμένα από ιδιοκτήτη παρακείμενου κέντρου ο οποίος άμεσα ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Η αστυνομία απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια εκ πρώτης όψεως.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top