ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: Νέοι πεθαίνουν χωρίς υποκείμενα νοσήματα – Ένας γιατρός δεν είναι παντογνώστης

Δρ. Καραγιάννης: Νέοι πεθαίνουν χωρίς υποκείμενα νοσήματα – Ένας γιατρός δεν είναι παντογνώστης

Την κατάσταση της παρούσας επιδημιολογικής εικόνας στην Κύπρο και όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες γύρω από την πανδημία κλήθηκε να σχολιάσει στην πρωινή εκπομπή του Alpha, ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Ο καθηγητής ανέφερε πως μετά την κορύφωση αυτού του κύματος, όπου ήταν και ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων, μετά είχαμε μια σταδιακή πτώση που ήταν πιο μακροχρόνια απ’ ότι προηγουμένως λόγω του ότι δεν πάρθηκαν αυστηρότερα μέτρα. Παραμείναμε με ήπια μέτρα και η γι’ αυτό η πτώση ήταν πιο ομαλή.

Ευχάριστό χαρακτηρίζει ωστόσο το γεγονός ότι πλέον είμαστε στα 200 θετικά κρούσματα με την ελπίδα να διατηρηθεί και να πέσουν ακόμη περισσότερο. Το λυπηρό της όλης εικόνας όπως σημείωσε ο Δρ. Καραγιάννης είναι η κορύφωση που είχαμε στους θανάτους και στις διασωληνώσεις.

Την σημαντικότητα του να μην εφησυχαζόμαστε τόνισε για κόμη μία φορά ο καθηγητής, αφού εν απουσία των αυστηρών μέτρων το μόνο που μένει είναι η εμβολιαστική κάλυψη και τα μέτρα αυτοπροστασίας τα οποία πρέπει να τηρούμε πάση θυσία.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει και για την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο Δρ. Καραγιάννης υπογραμμίζοντας πως πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί για να μην ξεκινήσουν νέες αλυσίδες κρουσμάτων και στο τέλος να έχουμε πισωγυρίσματα.

Aφού δεν πρόκειται να υπάρξουν λοκντάουν εκτός και αν η κατάσταση επιδεινωθεί αισθητά, πρέπει να συνεχίσουμε όπως τώρα σημείωσε ο καθηγητής λέγοντας πως όπως γνωρίζουμε το Δέλτα στέλεχος είναι υπερμεταδοτικό και επιτίθεται στους νέους ανθρώπους. Τραγικό είναι το γεγονός ότι βλέπουμε νέους να πεθαίνουν χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Όπως ανάφερε ο Δρ. Καραγιάννης όλα τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας έχουν αποστείλει τις εισηγήσεις τους μέσω email στον Υπουργό Υγείας, ενώ αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και αναμένεται να ληφθούν νέες αποφάσεις.

Όσον αφορά τους αντιεμβολιαστές ο καθηγητής εξήγησε πως είναι πολύ δύσκολο να προσδιορίσει κάποιος που οφείλονται οι αντιδράσεις τους, αντιστέκονται επειδή υπάρχει τρομερή παραπληροφόρηση σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως κάποιοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ιός και άλλοι ότι τα εμβόλια γίνονται για να μας κοντρολάρουν ή ότι θέλουν να επικρατήσει ο αντίχριστος μπαίνοντας και το θρησκευτικό κομμάτι μέσα.

Παραγνωρίζουν ωστόσο ότι σαν Κύπρος με το παρόν κύμα αν δεν είχαμε ένα σεβαστό ποσοστό του πληθυσμού εμβολιασμένο θα είμασταν κατακαλόκαιρα σε lockdown.
Για το μεγάλο ζήτημα με τους γιατρούς που δίνουν συμβουλές σε ασθενείς που νοσούν με τον ιό, ενώ δεν εμπίμπτει στην ειδικότητα τους ο καθηγητής ανάφερε ότι δυστυχώς κάποιοι δεν κατέχουν το θέμα και εκφράζουν απόψεις που δίνουν το λάθος μήνυμα στο κοινό, το οποίο είναι τρομοκρατημένο και αποφασίζει να μην εμβολιαστεί

«Ένας γιατρός δεν είναι παντογνώστης» ανάφερε χαρακτηριστικά ο Δρ. Καραγιάννης συνεχίζοντας λέγοντας πως λείπει η επιμόρφωση η οποία πρέπει να είναι συνεχής στον ιατρικό τομέα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top