ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: Είμαστε έτοιμοι για εκλογές ακόμα και σήμερα

Αβέρωφ: Είμαστε έτοιμοι για εκλογές ακόμα και σήμερα

Την Αγλαντζιά επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τον Εκπρόσωπο Τύπου κ. Δημήτρη Δημητρίου και στελέχη του κόμματος.

Ο κ. Νεοφύτου μαζί με τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Κωνσταντίνου και μέλη του δημοτικού συμβουλίου επισκέφτηκαν διάφορα σημεία του Δήμου Αγλαντζιάς όπου βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα έργα ανάπλασης. Ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε για την επίσκεψη του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, τα εξής:
 
«Είναι με ιδιαίτερη χαρά που καλωσορίζουμε στην Αγλαντζιά τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη συνάντησή μας, κορυφαία φιλοδοξία για εμάς είναι να μετατρέψουμε τον Δήμο Αγλαντζιάς σε Δήμο-πρότυπο και σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Κύπρο. Γνωρίζει ο φίλος Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού τις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος Αγλαντζιάς σχετικά με την καθαριότητα, σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και το καινοτόμο πρόγραμμα «pay as you throw». Καταβάλλουμε πολύ προσπάθεια, είναι δύσκολο να αλλάξουμε τη νοοτροπία των δημοτών αλλά τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και σε αυτά πρέπει να καταπιανόμαστε. Η σημερινή επίσκεψη του Προέδρου συμπίπτει με την έναρξη των εργασιών στους προσφυγικούς συνοικισμούς, θα διορθώσουμε αρκετά πεζοδρόμια, αρκετούς πεζόδρομους και θα στείλουμε το μήνυμα στους συνδημότες μας που μένουν στους προσφυγικούς συνοικισμούς ότι δεν θα τους αφήσουμε στο έλεος του χρόνου και θα προσπαθούμε για κάτι καλύτερο. Το επόμενο έργο που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, σε αυτήν εδώ την περιοχή που βρισκόμαστε τώρα, στο Σκαλί, θα γίνει σταθεροποίηση των βράχων. Είναι ένα διαχρονικό αίτημα της δημοτικής αρχής και των κατοίκων της περιοχής για να επιλυθεί κι αυτό το πρόβλημα. Στους επόμενους δυο-τρεις μήνες ξεκινά ένα πολύ σημαντικό έργο στη Λεωφόρο Μακαρίου, θα γίνει πεζοδρόμηση και ποδηλατόδρομος του συγκεκριμένου δικτύου και είναι κάτι που θα ενώνει το Πλατύ της Αγλαντζιάς με το Πανεπιστήμιο Κύπρου με ποδηλατόδρομο. Κάτι που έλειπε για να συμπληρωθεί το οδικό μας δίκτυο. Παράλληλα προσπαθούμε για να λύσουμε το πρόβλημα της αναβάθμισης του δημοτικού αθλητικού κέντρου και του κολυμβητηρίου. Είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που βλέπουμε το ενδιαφέρον του Προέδρου για την τοπική αυτοδιοίκηση και εμείς ακούμε τις εξελίξεις, ενδιαφερόμαστε να μάθουμε τι γίνεται με τη μεταρρύθμιση. Εγώ μπορεί να είμαι ο Δήμαρχος της Αγλαντζιάς, μπορεί βάσει της μεταρρύθμισης να χάσουμε την καρέκλα μας αλλά ενδιαφερόμαστε για το κοινό καλό και το κοινό καλό είναι οι υπηρεσίες που προσφέρουμε στους δημότες μας. Θεωρούμε ότι οι δημότες αξίζουν καλύτερες υπηρεσίες και η μεταρρύθμιση πρέπει να έχει κύριο γνώμονα αυτό, να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες για τους δημότες μας».
 
Από την πλευρά του ο κ. Νεοφύτου τόνισε τα εξής:
 
«Θα ξεκινήσω από το τελευταίο για να πω πόσο χαίρομαι που έχω τέτοια στελέχη και τέτοιους συνεργάτες όπως τον δήμαρχο Αγλαντζιάς και να λέει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο “το ξέρω ότι αν γίνει μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης θα χάσω την καρέκλα μου, την καρέκλα του δημάρχου της Αγλαντζιάς αλλά επειδή εγώ είμαι δήμαρχος και γνοιάζομαι για τους δημότες μου αυτό που προέχει μέσα από τη μεταρρύθμιση είναι να βγουν κερδισμένοι οι πολίτες και οι δημότες”. Με τέτοιες προσεγγίσεις ο τόπος μας έχει μέλλον.
Βρίσκομαι σήμερα στην Αγλαντζιά σ’ ακόμα ένα δημαρχείο που έχει να επιτελέσει και επιτέλεσε σοβαρότατο έργο. Βρίσκομαι σ’ ακόμα ένα πετυχημένο δήμαρχο και αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση γιατί ανθρώπους που στηρίξαμε την επόμενη μέρα έβγαλαν το κομματικό καπέλο και έβαλαν μπροστά το κόμμα τους που είναι ο τόπος τους, είναι ο δήμος τους, είναι οι δημότες τους. Έχουμε περιέλθει αρκετά σημεία όπου έγιναν έργα, που ξεκίνησαν έργα αλλά θέλω να σταθώ σε κάτι που ήταν πρωτοπόρος ο δήμαρχος μαζί με τους συνεργάτες του στην Αγλαντζιά, το pay as you throw, στο να καλλιεργήσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση της μείωσης των σκουπιδιών που πετάμε αλλά και τον διαχωρισμό τους γιατί οι χώρες το είπα και θα το επαναλάβω, που θα κερδίσουν το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι αυτές που θα συμβαδίσουν με την πράσινη οικονομία, την κυκλική οικονομία και θα μπορέσουν να κινηθούν στους ρυθμούς του ψηφιακού μετασχηματισμού. Άρα, προστατεύοντας το περιβάλλον μέσα από μια πράσινη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία που τίποτα δεν επιβαρύνει το περιβάλλον αλλά δημιουργεί θέσεις εργασίας και έσοδα από την τελευταία μπουκάλα γυαλιού, πλαστικού, από το τελευταίο κιβώτιο χαρτιού, από τα σκουπίδια: τα πάντα πρέπει να μετατρέπονται μέσα από την κυκλική οικονομία σε οικονομική δραστηριότητα αλλά πρωτίστως να προστατεύουμε το περιβάλλον. Αυτές είναι και οι προκλήσεις για την Κύπρο μας. Είμαι αισιόδοξος για τον τόπο μας πως και τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις θα κάνουμε αφήνοντας στη μπάντα κομματικούς υπολογισμούς καταγράφοντας κομματικές κερδο-ζημιές και επιτέλους να δούμε όλοι το καλό του τόπου».
 
Σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι στις 9 Σεπτεμβρίου συζητείται στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής το θέμα της μεταρρύθμισης αλλά και τυχόν αναβολής ή επιμήκυνσης των θητειών και αν ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει αποσαφηνίσει τη θέση του, ο κ. Νεοφύτου απάντησε τα εξής:
 
«Θα επαναλάβω την ξεκάθαρη μας θέση. Εάν στις επόμενες μια δυο εβδομάδες είναι έτοιμη η Βουλή να καταλήξει στο νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, το καλύτερο σενάριο είναι να ψηφίσουμε για τη μεταρρύθμιση και παράλληλα όπως προβλέπει και το νομοσχέδιο να πετύχουμε ακόμα μια μεταρρύθμιση, μειώνοντας κατά μία τις εκλογικές διαδικασίες με το να έχουμε τις εκάστοτε δημοτικές εκλογές και τοπικής αυτοδιοίκησης την ημέρα που γίνονται οι ευρωεκλογές όπως είναι σχεδόν κανόνας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Εδώ στην Κύπρο κάθε έξι μήνες, δεν έχουμε άλλη δουλειά κάνουμε εκλογές. Τελειώσαμε το τέλος Μάιου τις Βουλευτικές και έχουμε τον Δεκέμβρη τοπικής αυτοδιοίκησης, θα τελειώσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση να κουρδιστούμε για τις προεδρικές εκλογές, χωρίς να μένει χρόνος για ουσιαστικό έργο, ο καθένας να κοιτάζει μήπως κακοφανήσει τον σταυρό προτίμησης και τον ψηφοφόρο του και πληρώνει σοβαρότατο κόστος το κράτος, η οικονομία και οι πολίτες. Άρα, για εμάς προέχουν οι μεταρρυθμίσεις. Ακούσατε τον δήμαρχο, ακούσατε και προηγούμενους δημάρχους που εμείς στηρίξαμε, αυτός είναι ο προσανατολισμός μας. Και θα το επαναλάβω, αν κάποιοι προκρίνουν εκλογές θα τις έχουν και είμαστε πανέτοιμοι ακόμα και σήμερα για εκλογές αλλά θεωρώ ότι φρόνημα, νούσιμα με συναίνεση και συνεννόηση να βρούμε το καλύτερο για τον τόπο μας. Για εμάς προέχει η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση - Απειλές Χεζμπολάχ: Πώς μια πολεμική σύρραξη θα μας επηρεάσει οικονομικά - Οι πτυχές και τα ακραία σενάρια

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

Απόστολος Λύτρας: Πρώτη νύχτα στη φυλακή - Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης - Φωτογραφίες και βίντεο

Άννα Βίσση: Μας δείχνει στο Instagram το νέο της κούρεμα - Δείτε φωτογραφία

Πυρκαγιά σε εξοχική κατοικία τα ξημερώματα - Εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκαν και παλιά οχήματαΣτελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Σε μία προσπάθεια να ξανασυστηθούν στους πολίτες που τους γύρισαν την πλάτη, βρίσκονται οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μέσα από τα συλλογικά όργανα προβαίνουν σε απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Μπορεί για τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ οι απώλειες σε ψήφους να ήταν μεγάλες, όμως όπως έχουμε γράψει ξανά, το καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα κρύφτηκαν προς το παρόν πίσω από τις «νίκες» τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top