ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον αποχωρούντα Πρέσβη της Ελλάδας

H Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον αποχωρούντα Πρέσβη της Ελλάδας

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε την Δευτέρα τον Πρέσβη της Ελλάδας Θεοχάρη Λαλάκο, με την ευκαιρία της αναχώρησής του από την Κύπρο.


Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τις ειλικρινείς ευχαριστίες και την εκτίμησή της προς τον Έλληνα Πρέσβη για το πολύ ουσιαστικό έργο που επιτέλεσε και για την αγαστή συνεργασία μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Πρεσβείας της Ελλάδας, στη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Κατά τη συνάντηση, αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής, επαναβεβαιώθηκαν οι αδελφικές σχέσεις και η άριστη συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας και των Κοινοβουλίων τους. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώθηκε η πραγματοποίηση της πρώτης επίσημης επίσκεψης της κ. Δημητρίου, ως Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, στην Ελλάδα,  τον προσεχή Οκτώβριο.

Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκε η σημασία της κοινοβουλευτικής διπλωματίας στην προώθηση των εθνικών στόχων, αλλά και στην ανάδειξη του ενεργού ρόλου Ελλάδας και Κύπρου όσον αφορά καίρια ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι το κυπριακό πρόβλημα αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, σημειώνοντας παράλληλα ότι, στο πλαίσιο της πολύπλευρης δράσης της, η Βουλή αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα σε περιοχές συγκρούσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Δημητρίου ενημέρωσε τον Πρέσβη για επιστολή που απέστειλε προς τους Προέδρους πολλών εθνικών κοινοβουλίων και διεθνών κοινοβουλευτικών οργανισμών για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα των γυναικών και κοριτσιών στο Αφγανιστάν. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των υποψήφιων έφεδρων αξιωματικών της 2024 ΕΣΣΟ

Ενώπιον κακουργιοδικείου οδηγείται ο Ζαννέττου – Υπέγραψε εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ

Καύσιμα: Συνεχίζονται οι μειώσεις – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

Πιάνει δουλειά η Ελεγκτική για δαπάνες υποψηφίων - Το πρόστιμο και οι «τρύπες» στη νομοθεσία

Πυρκαγιά στην Πάφο: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική - Οι πληροφορίες που αξιολογούν για τα αίτιαΑυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Την ερχόμενη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ ο νόμος περί της ίδρυσης του Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top