ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκύπρια δυναμικά μέτρα στις 13 και 27 Σεπτεμβρίου προαναγγέλλουν οι επαγγελματικές οργανώσεις ταξί

Παγκύπρια δυναμικά μέτρα στις 13 και 27 Σεπτεμβρίου προαναγγέλλουν οι επαγγελματικές οργανώσεις ταξί

Παγκύπρια δυναμικά μέτρα προανήγγειλαν για τις 13 και 27 Σεπτεμβρίου οι επαγγελματικές οργανώσεις ταξί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη αντιμετώπιση από πλευράς Κυβέρνησης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως καταγγέλλουν.

 
Σε σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών και Οδηγών Αστικών Ταξί Λευκωσίας και της της Παγκύπριας Συντονιστικής Ταξί αναφέρεται ότι «η ενίσχυση και χορηγία επιβατικών υπηρεσιών Ταξί επιχειρηματικής δραστηριότητας παραμένει στο μηδέν ανεξάρτητα από τα καλέσματα που διαχρονικά εν μέσω πανδημίας γίνονταν από τις θέσεις των εκπροσώπων των Επαγγελματικών Οργανώσεων και της Παγκύπριας Συντονιστικής αλλά και με τις ταυτόσημες πολύ υποσχόμενες κυβερνητικές ανακοινώσεις κατά καιρούς για διάφορα σχέδια χορηγιών».
 
Παράλληλα γίνεται λόγος για «ατασθαλίες, παρατυπίες και λάθη, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ», που δόθηκαν σε συμβάσεις αγοράς προμήθειας επιβατικών υπηρεσιών ταξί από Υπουργεία «χωρίς την πρέπουσα νόμιμη και δίκαια διαμοίραση εργασιών προς τόνωση της υπό παραγωγικότητας που αντιμετωπίζει ο  επαγγελματικός κλάδος των νόμιμων οδηγών ταξί».
 
«Προβλήματα που άφθονο χρόνο είχαν οι διάφορες υπηρεσίες και ο διαχειριστής των αεροδρομίων να λύσουν, παραμένουν δυστυχώς άλυτα προσθέτοντας έτσι επιπλέον εμπόδια στη ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών ταξί, ευνοώντας βέβαια ταυτόχρονα άλλους», συνεχίζει η ανακοίνωση.
 
Γίνεται λόγος για «καθυστέρηση υλοποίησης διαχρονικών υποσχέσεων» και μη κατάλληλη και έγκαιρη ανταπόκριση της κρατικής μηχανής στην υλοποίηση από κοινού συμφωνημένων εισηγήσεων.
 
«Έτσι έχει αποφασιστεί από τις Επαγγελματικές Οργανώσεις των Ταξί να κατέλθουν σε Παγκύπρια δυναμικά μέτρα στις 13 Σεπτεμβρίου και επαναληπτικά στις 27 Σεπτεμβρίου 2021 με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε σχεδιασμό υλοποιώντας την εκτέλεσή τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top