ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Παιδείας: Μόνο με SafePass 72 ωρών η επιστροφή στα σχολεία – Τι αλλάζει με τη νέα σχολική χρονιά

Υπ. Παιδείας: Μόνο με SafePass 72 ωρών η επιστροφή στα σχολεία – Τι αλλάζει με τη νέα σχολική χρονιά

Μια ανάσα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και όλοι βρίσκονται σε εγρήγορση λόγω της πανδημίας που καραδοκεί.

Αύριο παρουσιάζονται οι εκπαιδευτικοί της Μέσης Εκπαίδευσης ενώ θα ακολουθήσου στις 6 Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευτικοί της Δημοτικής.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, μίλησε στο SIGMA, στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» τονίζοντας πως πρέπει να μείνουμε σε εγρήγορση γιατί η πανδημία είναι εδώ.

Είναι αναντίρρητο το γεγονός ότι τα περισσότερα κρούσματα εδώ και λίγο καιρό είναι μαθητές, φοιτητές και γενικά οι πιο νεαρές ηλικίες λόγω της κοινωνικής τους δραστηριότητας καθιστώντας τους ως τους περισσότερο εκτεθειμένους στον ιό.

SafePass στα σχολεία με τη νέα σχολική χρονιά

Ο κύριος Προδρόμου τόνισε πως η βασική αλλαγή στον τρόπο λειτουργείας των σχολείων θα είναι αυτή που ισχύει ήδη σε όλη την κοινωνία. Η ανάγκη δηλαδή υγειονομικού πιστοποιητικού safe pass.

«Η βασική αλλαγή που έχουμε στον τρόπο λειτουργείας των σχολείων είναι αυτή που ισχύει σε όλη την κοινωνία. Είναι η ανάγκη ενός υγειονομικού πιστοποιητικού safe pass. Δηλαδή είτε θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι είτε να έχουν αναρρώσει από νόσηση τους τελευταίους 6 μήνες είτε να έχουν αρνητική διάγνωση σε rapid test τις τελευταίες 72 ώρες», είπε συγκεκριμένα.

«Θα ζητάμε αρχικά 2 τεστ την εβδομάδα όπως μας έχει συστήσει το Υπ. Υγείας και θα συνεχιστούν και οι επισκέψεις των συνεργείων για Rapid tests στα σχολεία δωρεάν», πρόσθεσε.

Όσο αφορά τον έλεγχο των safepass στα σχολεία, θα γίνεται από τις διευθύνσεις των σχολείων μαζί με τους συνεργάτες τους.

Στη Μέση εκπαίδευση η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική ενώ στη δημοτική εκπαίδευση θα πρέπει να καταβάλουν μεγαλύτερες προσπάθειες για το θέμα αυτό.

Καταλήγοντας ο Υπουργός Παιδείας, επισήμανε ότι θα περιοδεύουν κινητά συνεργεία εμβολιασμού σε σχολεία Μέσης εκπαίδευσης όπου υπάρχει η συγκατάθεση των γονέων  ώστε να μπορούν οι μαθητές να εμβολιαστούν στο σχολείο.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top