ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή Αμάλ: Επεισόδια στο Μεταξουργείο - Συγκεντρώθηκαν ομάδες ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών

Μικρή Αμάλ: Επεισόδια στο Μεταξουργείο - Συγκεντρώθηκαν ομάδες ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών

Επεισόδια καταγράφηκαν στην πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο. Ομάδα ακροδεξιών οργάνωσε πορεία διαμαρτυρίας κατά της διαδρομής της προσφυγοπούλας Αμάλ-συμβούλου της μεταναστευτικής κρίσης, της μαριονέτας ύψους 3,5 μέτρων από τη Συρία που περπάτησε στο σημείο.

Στο ίδιο μέρος διαμαρτυρήθηκαν με συγκέντρωση και αντιεξουσιαστές που πέταξαν καδρόνια και άλλα αντικείμενα σε ατυνομικούς οι οποίοι απάντησαν, με τη σειρά τους, με ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

IMG_5865

 IMG_5867

 

Η προσφυγοπούλα Αμάλ περπάτησε στο κέντρο της Αθήνας με συνοδοιπόρους πολλούς μικρούς και μεγάλους. Πλήθος κόσμου, τηρώντας τα μέτρα προστασίας για τη νόσο Covid-19, συγκεντρώθηκε, την Πέμπτη, στην πλατεία Ασωμάτων στο Μοναστηράκι και συνόδευσε τη μαριονέτα που διανύει ένα μεγάλο ταξίδι 8.000 χιλιομέτρων με τελικό προορισμό το Μάντσεστερ στην Αγγλία.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής της από την πλατεία Ασωμάτων μέχρι την Τεχνόπολη ο κόσμος περπατούσε πλάι-πλάι με την Αμάλ, ενώ μουσικοχορευτικά δρώμενα πραγματοποιούνταν ταυτόχρονα, καθώς μια ομάδα μουσικών και χορευτών ξετύλιγε μαζί της τον αριαδνικό της μίτο.

Φτάνοντας στην Τεχνόπολη η Αμάλ συνέχισε να διηγείται την ιστορία της σε μικρούς και μεγάλους, καθώς ακολούθησε εκδήλωση με την μικρή προσφυγοπούλα να έρχεται αντιμέτωπη με έναν μινώταυρο, (εμπνευσμένο από τον ταύρο της Γκερνίκα του Πικάσο, δημιούργημα μελών της UNIMA Hellas).

«Μη μας ξεχνάτε» είναι το μήνυμα που μεταφέρει η 9χρονη Αμάλ που ξεκίνησε από τη Συρία και διασχίζει την Ευρώπη, αναζητώντας τη μητέρα της στη Γη που απλώνεται μπροστά της. Περπατάει από χώρα σε χώρα, γνωρίζει άλλα παιδιά και ανθρώπους, πάντα με την ελπίδα πως κάπου θα υπάρχει γι' αυτήν το σπίτι που θα μείνει, θα μεγαλώσει, θα μορφωθεί και θα φτιάξει τον δικό της κόσμο.

Το «Ταξίδι» είναι ένα διεθνές και χωρίς προηγούμενο, Φεστιβάλ πολιτισμού «σε κίνηση» με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, σινεμά, θέατρο, χορό, μουσική, συναυλίες, πρωτότυπες εικαστικές εγκαταστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα και δρώμενα, που είναι αφιερωμένο στα παιδιά που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους και να επαναπροσδιορίσουν τον εαυτό τους από την αρχή.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top