Αφγανιστάν: Οι γυναίκες στην Καμπούλ υψώνουν τη φωνή τους

Αφγανιστάν: Οι γυναίκες στην Καμπούλ υψώνουν τη φωνή τους

Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Καμπούλ, μπροστά από το Προεδρικό Παλάτι, απο ομάδα γυναικών ζητώντας να προστατευθεί το αίτημα τους στην Παιδεία και την Εργασία. Ζητούν παράλληλα, ενεργό ρόλο στην πολιτική λέγοντας ότι θέλουν να συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν «κατάρα στην βία, θέλουμε εκπαίδευση με ασφάλεια. Είναι αναφαίρετο το δικαιώμα μας στην εργασία, στην ασφάλεια, στην ειρήνη».

 


Ωστόσο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι Ταλιμπάν δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνιση τους. Πάντοτε ένοπλοι, ζήτησαν από τις γυναίκες να απομακρυνθούν. Σύμφωνα με αφγανικά μέσα, οι Ταλιμπάν κατάφεραν να «σπάσουν» τη διαδήλωση με τη χρήση δακρυγόνων ενώ τουλάχιστον μια γυναίκα τραυματίστηκε.

068_AA_04092021_454402
 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Με τη φράση ότι «οι ανασχηματισμοί δεν εξαγγέλλονται, αλλά ανακοινώνονται», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στα σενάρια για επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εντός Αυγούστου, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες και τις διαρροές ονομάτων. Την ίδια ώρα, έστρεψε την προσοχή στο Κυπριακό, το οποίο χαρακτήρισε ύψιστη προτεραιότητα, ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη αρχίσει σε τεχνοκρατικό επίπεδο η προεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη για τη σύγκληση μιας διευρυμένης διάσκεψης.