Αφγανιστάν: Οι γυναίκες στην Καμπούλ υψώνουν τη φωνή τους

Αφγανιστάν: Οι γυναίκες στην Καμπούλ υψώνουν τη φωνή τους

Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Καμπούλ, μπροστά από το Προεδρικό Παλάτι, απο ομάδα γυναικών ζητώντας να προστατευθεί το αίτημα τους στην Παιδεία και την Εργασία. Ζητούν παράλληλα, ενεργό ρόλο στην πολιτική λέγοντας ότι θέλουν να συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν «κατάρα στην βία, θέλουμε εκπαίδευση με ασφάλεια. Είναι αναφαίρετο το δικαιώμα μας στην εργασία, στην ασφάλεια, στην ειρήνη».

 


Ωστόσο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι Ταλιμπάν δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνιση τους. Πάντοτε ένοπλοι, ζήτησαν από τις γυναίκες να απομακρυνθούν. Σύμφωνα με αφγανικά μέσα, οι Ταλιμπάν κατάφεραν να «σπάσουν» τη διαδήλωση με τη χρήση δακρυγόνων ενώ τουλάχιστον μια γυναίκα τραυματίστηκε.

068_AA_04092021_454402
 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο

Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο

Η τουρκική αρθρογραφία για την ανάπτυξη του ισραηλινού συστήματος Barak MX στην Κυπριακή Δημοκρατία κινείται σε τόνους καταγγελτικούς και δραματικούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE