Αφγανιστάν: Οι γυναίκες στην Καμπούλ υψώνουν τη φωνή τους

Αφγανιστάν: Οι γυναίκες στην Καμπούλ υψώνουν τη φωνή τους

Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Καμπούλ, μπροστά από το Προεδρικό Παλάτι, απο ομάδα γυναικών ζητώντας να προστατευθεί το αίτημα τους στην Παιδεία και την Εργασία. Ζητούν παράλληλα, ενεργό ρόλο στην πολιτική λέγοντας ότι θέλουν να συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν «κατάρα στην βία, θέλουμε εκπαίδευση με ασφάλεια. Είναι αναφαίρετο το δικαιώμα μας στην εργασία, στην ασφάλεια, στην ειρήνη».

 


Ωστόσο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι Ταλιμπάν δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνιση τους. Πάντοτε ένοπλοι, ζήτησαν από τις γυναίκες να απομακρυνθούν. Σύμφωνα με αφγανικά μέσα, οι Ταλιμπάν κατάφεραν να «σπάσουν» τη διαδήλωση με τη χρήση δακρυγόνων ενώ τουλάχιστον μια γυναίκα τραυματίστηκε.

068_AA_04092021_454402
 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στραμμένα τα βλέμματα στην αυριανή συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν

Κυπριακό: Στραμμένα τα βλέμματα στην αυριανή συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η αυριανή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν, σε μια κρίσιμη συγκυρία για τις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE