ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 10 κρούσματα σε οίκους ευγηρίας - Η επαρχία που πέρασε πρώτη

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 10 κρούσματα σε οίκους ευγηρίας - Η επαρχία που πέρασε πρώτη

Από τις 74,092 διαγνώσεις που διενεργήθηκαν σήμερα οι 6,237 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 67,855 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), εντοπίστηκαν 223 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:

  • 13 κρούσματα από 116 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
  • 6 κρούσματα από 2,943 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
  • 37 κρούσματα από 2,720 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
  • 4 κρούσματα από 252 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.
  • 1 κρούσμα από 206 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.
  • 119 κρούσματα από 47,390 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια και σε φαρμακεία.
  • 43 κρούσματα από 20,465 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας.

Αναλυτικά, οι εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας πραγματοποιήθηκαν σήμερα ως ακολούθως:

Επαρχία / Τομέας

Αριθμός τεστ

Αριθμός θετικών

Λευκωσία

8,306

9

Λεμεσός

2,763

6

Λάρνακα

2,931

7

Πάφος

2,573

3

Αμμόχωστος

1,769

5

Οίκοι Ευγηρίας

Λευκωσία

470

1

Λεμεσός

188

0

Λάρνακα

79

0

Πάφος

236

0

Αμμόχωστος

198

10

Κλειστές Δομές

175

1

Ειδικά Σχολεία

155

0

Εθνική Φρουρά

282

0

Έλεγχος τουριστών – ΠΑΣΥΞΕ

50

0

Δειγματοληπτικός έλεγχος επιβατών στα Αεροδρόμια

290

1

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE