ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μπήκε στο νοσοκομείο αρνητικός και κατέληξε από covid – Συγγενείς μπαινόβγαιναν στους θαλάμους ανενόχλητοι

Μπήκε στο νοσοκομείο αρνητικός και κατέληξε από covid – Συγγενείς μπαινόβγαιναν στους θαλάμους ανενόχλητοι

Ακόμη μια περίπτωση που σοκάρει στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας βλέπει το φως της δημοσιότητας, με αφορμή μια επιστολή γυναίκας στην οποία αναφέρεται ότι έχασε τον πατέρα της στην παθολογική κλινική, όταν μπήκε αρνητικός από τον ιό στο Νοσοκομείο και τελικά κατέληξε από αυτόν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο ΟΚΥπΥ απαντώντας στην επιστολή αυτή, παραδέχεται έμμεσα ότι συγγενείς ασθενών μπαίνουν στους θαλάμους του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας από μη καθορισμένες εισόδους.

Η θυγατέρα του 77χρονου, αναφέρει στην επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας πως ο πατέρας της, μετέβη στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας στις 24.12.2020, καθώς υπέφερε από εντερικές διαταραχές και πόνο στην κοιλιακή χώρα, ενώ διερωτάται πως επιτρέπεται να εισέρχονται συγγενείς ασθενών στους θαλάμους και να μεταφέρουν τον ιό.

Όταν ο 77χρονος εισήχθη στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ για την COVID19, το οποίο ήταν αρνητικό, μεταφέρθηκε στο Παθολογικό Α για να διενεργηθούν περαιτέρω εξετάσεις, καθώς διαπιστώθηκαν με υπέρηχο αλλοιώσεις στο συκώτι.

Τον επόμενο μήνα, συγκεκριμένα στις 02.01.2021, ένας από τους άλλους τρεις ασθενείς που νοσηλεύονταν στο ίδιο δωμάτιο με τον πατέρα της, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. 

«Ο ασθενής αυτός, όπως μου είχε αναφέρει αμέσως μετά τηλεφωνικά ο πατέρας μου, είχε δεχθεί τις προηγούμενες μέρες επίσκεψη από συγγενικό του πρόσωπο», επισημαίνει η θυγατέρα.

«Στη συνέχεια ο πατέρας μου υποβλήθηκε σε διαδοχικά τεστ αντιγόνου με αρνητικά αποτελέσματα, αλλά τέσσερις μέρες μετά, στις 06.1.2021, διαγνώστηκε θετικός στον ιό μετά από μοριακό τεστ. Απομονώθηκε σε δωμάτιο εντός του Παθολογικού, όπου παρέμεινε για τέσσερις μέρες, μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής 10.1.2021, οπόταν μεταφέρθηκε στον ειδικό θάλαμο Covid (Ουρολογικό). Το βράδυ της ίδιας μέρας κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του και στις 1 τα ξημερώματα της Δευτέρας 11.01.2021 απεβίωσε», συμπλήρωσε 

Την ίδια ώρα η θυγατέρα επικαλείται φήμες ότι κάποιοι συγγενείς ασθενών είχαν εξασφαλίσει τον κωδικό του θαλάμου και εισέρχονταν ανενόχλητοι. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» η θυγατέρα διερωτάται γιατί όταν ο πατέρας της εντοπίσθηκε θετικός στον ιό δε μεταφέρθηκε άμεσα στον ειδικό θάλαμο COVID, αλλά και με ποια λογική ανακοινώθηκε στις ειδήσεις ότι στις 11.01.2021 απεβίωσε λόγω Covid 77χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, αφού είχε μεταφερθεί εκεί μόλις λίγες ώρες προηγουμένως. 

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο ΟΚΥπΥ απάντησε στην επιστολή έξι μήνες μετά, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «το επισκεπτήριο κατά τη νοσηλεία του πατέρα σας απαγορευόταν. Δυστυχώς υφίστανται αναφορές για την είσοδο συγγενών στα τμήματα, από μη καθορισμένες εισόδους. Όταν εντοπίζονταν γίνονταν συστάσεις για άμεση αποχώρηση από την κλινική. Σε κάποιες περιπτώσεις έχει κληθεί και η αστυνομία».

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top