Στην Εντατική κοριτσάκι 2 ετών από επιπλοκή κορωνοϊού – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Στην Εντατική κοριτσάκι 2 ετών από επιπλοκή κορωνοϊού – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται κοριτσάκι 2,5 ετών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής, Αβραάμ Ηλία το κοριτσάκι είχε γίνει εισαγωγή την περασμένη Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου με συμπτώματα πυρετού και με εξάνθημα στο σώμα, ωστόσο χρειάστηκε η εισαγωγή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.

Το 2,5 ετών κοριτσάκι παρουσίασε το πολυφλεγμονώδες σύνδρομο MIS-C, επιπλοκή του κορωνοϊού από τον οποίο είχε προσβληθεί πριν από περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό τις τελευταίες δυο εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρία: «Η μη λύση δεν είναι λύση» – Μήνυμα για τα 52 χρόνια από την τουρκική εισβολή

Προεδρία: «Η μη λύση δεν είναι λύση» – Μήνυμα για τα 52 χρόνια από την τουρκική εισβολή

Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την τουρκική εισβολή του 1974, η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας δημοσίευσε βίντεο και μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζοντας ότι η κατοχή μέρους της Κύπρου συνεχίζεται και επαναβεβαιώνοντας τη θέση της για επίλυση του Κυπριακού στη βάση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.