Από αύριο πληρώνουμε σχεδόν παντού με κάρτα – Αναλυτικά οι επιχειρήσεις που το εφαρμόζουν

Από αύριο πληρώνουμε σχεδόν παντού με κάρτα – Αναλυτικά οι επιχειρήσεις που το εφαρμόζουν

Σε εφαρμογή τίθεται από αύριο Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου το διάταγμα του Υπουργείου Οικονομικών που υποχρεώνει τους επιχειρηματίες να αποδέχονται πληρωμές με κάρτες.

Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις στον τομέα υπηρεσιών και στο λιανικό εμπόριο οφείλουν να αποδέχονται την πληρωμή από πελάτες με κάρτα. Στόχος στο σχετικό διάταγμα είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, η διαφύλαξη των δημόσιων εσόδων, η ενίσχυση της προστασίας του πολίτη όπως επίσης και η διευκόλυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Σημειώνεται ότι στους επιχειρηματίες δόθηκε το διάστημα περίπου τριών μηνών, έτσι ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα, ενώ σε περίπτωση που αυτό δεν εφαρμόζεται τότε θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο.

Παρακάτω οι επιχειρήσεις που υποχρεούνται με βάση το διάταγμα να δέχονται πληρωμή με κάρτα:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν υποβαθμίζω τις δηλώσεις Φιντάν

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν υποβαθμίζω τις δηλώσεις Φιντάν

Σε μια περίοδο που αμφισβητείται ο Καταστατικός Χάρτης των ΗΕ και το διεθνές δίκαιο, ο ΓΓ των ΗΕ δεν θα αναλάμβανε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που να ξεφεύγει του πλαισίου του Χάρτη, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας πως τα ΗΕ κινούνται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση την οποία έχει δώσει ο ίδιος ο ΓΓ των ΗΕ.