Από αύριο πληρώνουμε σχεδόν παντού με κάρτα – Αναλυτικά οι επιχειρήσεις που το εφαρμόζουν

Από αύριο πληρώνουμε σχεδόν παντού με κάρτα – Αναλυτικά οι επιχειρήσεις που το εφαρμόζουν

Σε εφαρμογή τίθεται από αύριο Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου το διάταγμα του Υπουργείου Οικονομικών που υποχρεώνει τους επιχειρηματίες να αποδέχονται πληρωμές με κάρτες.

Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις στον τομέα υπηρεσιών και στο λιανικό εμπόριο οφείλουν να αποδέχονται την πληρωμή από πελάτες με κάρτα. Στόχος στο σχετικό διάταγμα είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, η διαφύλαξη των δημόσιων εσόδων, η ενίσχυση της προστασίας του πολίτη όπως επίσης και η διευκόλυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Σημειώνεται ότι στους επιχειρηματίες δόθηκε το διάστημα περίπου τριών μηνών, έτσι ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα, ενώ σε περίπτωση που αυτό δεν εφαρμόζεται τότε θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο.

Παρακάτω οι επιχειρήσεις που υποχρεούνται με βάση το διάταγμα να δέχονται πληρωμή με κάρτα:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Βαθαίνει» η «κόντρα» Αβέρωφ-Παπαδόπουλου: Στο επίκεντρο ο Οδυσσέας – Οι ανταλλαγές σχολίων στο «Χ»

«Βαθαίνει» η «κόντρα» Αβέρωφ-Παπαδόπουλου: Στο επίκεντρο ο Οδυσσέας – Οι ανταλλαγές σχολίων στο «Χ»

Η προεκλογική αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο και τον τέως πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου μεταφέρθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με φόντο τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE