ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ο Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης δικαιώνει πλήρως τις θέσεις των κολεγίων για την παράνομη και παράλογη εκδίωξη από την Κύπρο των φοιτητών τους!

Ο Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης δικαιώνει πλήρως τις θέσεις των κολεγίων για την παράνομη και παράλογη εκδίωξη από την Κύπρο των φοιτητών τους!

Το Συμβούλιο του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) αφού μελέτησε το δελτίο τύπου του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΑΣΙΣΤΕ) ημερομηνίας 30 Αυγούστου 2021 αναφορικά με τη μη παραχώρηση άδειας παραμονής σε φοιτητές που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Κύπρο, στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 δημοσίευσε σχετική ανακοίνωση (https://www.dipae.ac.cy/index.php/el/nea-ekdiloseis/anakoinoseis-el/615-14-09-2021-synechisi-spoudon-se-metaptychiako-epipedo-foititon-triton-choron).

Η ανακοίνωση του ΔΙΠΑΕ αναφέρει ότι η πολιτική του κράτους δεν πρέπει να περιορίζει το δικαίωμα των φοιτητών που έδειξαν με τη φοίτησή τους ότι σέβονται τη φοιτητική ιδιότητα και επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους από προγράμματα σύντομου κύκλου ή από πτυχίο σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι δικαίωμα του φοιτητή να αποφασίσει πού θέλει να φοιτήσει χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς.

Ο ΠΑΣΙΣΤΕ χαιρετίζει την ανακοίνωση του ΔΙΠΑΕ η οποία δικαιώνει πλήρως τις θέσεις των Κολεγίων που υποστηρίζουν ότι οι φοιτητές τρίτων χωρών έχουν κάθε δικαίωμα να συνεχίζουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα που ήδη σπουδάζουν χωρίς να υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε φοιτητή που με επιτυχία ολοκληρώνει ένα 2-ετές ή 4-ετές πρόγραμμα σπουδών να συνεχίσει τις σπουδές του σε ανώτερο επίπεδο χωρίς περιορισμούς.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης να σεβαστούν τα δικαιώματα των φοιτητών και τη σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία 2016/801 ημερομηνίας 11 Μαΐου 2016 σχετικά με τις προϋποθέσεις διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών με σκοπό τις σπουδές, η οποία μάλιστα είναι ενσωματωμένη στο δίκαιο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των υποψήφιων έφεδρων αξιωματικών της 2024 ΕΣΣΟ

Ενώπιον κακουργιοδικείου οδηγείται ο Ζαννέττου – Υπέγραψε εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ

Καύσιμα: Συνεχίζονται οι μειώσεις – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

Πιάνει δουλειά η Ελεγκτική για δαπάνες υποψηφίων - Το πρόστιμο και οι «τρύπες» στη νομοθεσία

Πυρκαγιά στην Πάφο: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική - Οι πληροφορίες που αξιολογούν για τα αίτια



Γεν.Εισαγγελέας: «Στο παρελθόν είχα οδηγίες από ΠτΔ για διαδικασία παύσης Γεν.Ελεγκτη και δεν το έκανα»

Γεν.Εισαγγελέας: «Στο παρελθόν είχα οδηγίες από ΠτΔ για διαδικασία παύσης Γεν.Ελεγκτη και δεν το έκανα»

Είχε οδηγίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο παρελθόν να ξεκινήσει διαδικασία παύσης του Γενικού Ελεγκτή και δεν το έκανε, είπε ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, την Πέμπτη κατά την δεύτερη μέρα αντεξέτασής του ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου σχετικά με το αίτημά του για παύση του Γενικού Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top