ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχίζουν οι επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη

Αρχίζουν οι επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης όπου θα προσφωνήσει τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ, ενώ θα παρακαθίσει, επίσης, σε γεύμα με τον ΓΓ των ΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

 

Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έφθασε στη Νέα Υόρκη, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Μάριο Πελεκάνο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Θα παραστεί αργότερα σήμερα σε εκδήλωση που θα γίνει στην οικία του Μονίμου Αντιπροσώπου της Δημοκρατίας στα ΗΕ Ανδρέα Χατζηχρυσάνθου, κατά την οποία ο Πρόεδρος θα τιμήσει τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Αμερικανο-εβραϊκής Επιτροπής Ντέιβιντ Χάρρις. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα απονέμει στον κ. Χάρρις το Παράσημο του Μέγα Διοικητού του Τάγματος του Μακαρίου Γ’, που αποτελεί μια από τις ανώτατες τιμητικές διακρίσεις που απονέμεται από την Κυπριακή Δημοκρατία, για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην αναβάθμιση των σχέσεων ανάμεσα σε χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, στην ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας, Ισραήλ, καθώς και για τη στήριξη του στον αγώνα της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξεύρεση μιας συνολικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

Απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε δείπνο με εκπροσώπους της ηγεσίας της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής τους οποίους θα ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Αύριο, Δευτέρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί στο Ground Zero, όπου σε ειδική τελετή θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 9/11.

Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια της ΟΥΝΕΣΚΟ Όντρεϊ Αζουλέι, με την οποία θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, θέματα που άπτονται της ατζέντας της 41ης Συνόδου της Γενικής Συνδιάσκεψης της ΟΥΝΕΣΚΟ που θα διεξαχθεί στο Παρίσι τον προσεχή Νοέμβριο και ζητήματα που αφορούν την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, συμπεριλαμβανομένης και της σχετικής Σύμβασης της Λευκωσίας η οποία αποτελεί εργαλείο προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και παρέχει προστασία μέσω της ποινικοποίησης πράξεων παράνομων ανασκαφών, κλοπών και άλλων.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει την καθιερωμένη, κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ, όπου θα αναφερθεί εκτενώς στο πρόγραμμα των επαφών του στις ΗΠΑ, καθώς και στη διμερή συνάντηση που θα έχει με τον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, αλλά και στην κοινή συνάντηση του με τον ΓΓ των ΗΕ και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί αντιπροσωπεία της αμερικανο-εβραϊκής οργάνωσης AIPAC (American Israel Public Affairs Committee), με τα μέλη της οποίας θα συζητήσει για την αναβάθμιση της στρατηγικής σχέσης Κύπρου – Ισραήλ και θα τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top