ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λύση σύμφωνη με αποφάσεις και ψηφίσματα ΗΕ, τόνισε ο Επίτροπος Προεδρίας

Λύση σύμφωνη με αποφάσεις και ψηφίσματα ΗΕ, τόνισε ο Επίτροπος Προεδρίας

Έτοιμη ανά πάσα στιγμή να προσέλθει σε νέες διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού είναι η Κυβέρνηση, δήλωσε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου από το Λονδίνο το οποίο επισκέπτεται, τονίζοντας όμως ότι «θα πρέπει να θεωρηθεί ως δεδομένο και από την τουρκική πλευρά ότι η λύση θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών».

 

Όπως επισήμανε, αυτό σημαίνει «εγκατάλειψη κάθε θέσης που υπονομεύει την πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και δημιουργεί αδιέξοδο στις περαιτέρω προσπάθειες».

Οι αναφορές του Επιτρόπου Προεδρίας έγιναν κατά τον χαιρετισμό του προς αποδήμους την Κυριακή στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία Saint Mary’s.

Έκανε λόγο για «νεοοθωμανική» προσέγγιση και τακτική από την Τουρκία και το «εγκάθετο» καθεστώς της στα κατεχόμενα, στο πλαίσιο της οποίας προβάλλουν τώρα αξιώσεις για αναγνώριση της λεγόμενης κυριαρχικής ισότητας των Τουρκοκυπρίων και της ύπαρξης δυο χωριστών κρατών, «θέσεις που συνδέονται και με την άλλη απαράδεκτη ενέργεια τους, της εξαγγελίας για άνοιγμα μέρους της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, δήθεν για επιστροφή των περιουσιών στους κατοίκους της».

Ο κ. Φωτίου εξήρε επίσης την προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ιδιαίτερη μνεία στη δράση του αποδημήσαντος Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγορίου, καθώς και του νυν Αρχιεπισκόπου Νικήτα.

Τόνισε, τέλος, ότι πάντα στο πλευρό της Κύπρου είναι οι απόδημοι.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top