ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδεινώθηκαν οι κοινωνικοοικονομικές ανισότητες στην Κύπρο λόγω της πανδημίας

Επιδεινώθηκαν οι κοινωνικοοικονομικές ανισότητες στην Κύπρο λόγω της πανδημίας

Στην επιδείνωση των κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων στην Κύπρο συνεπεία της πανδημίας επικεντρώθηκε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Πρόνοιας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αντρέας Καυκαλιάς σε παρέμβασή του στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για τη Σταθερότητα, τον Οικονομικό Συντονισμό και τη Διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της τρέχουσας Σλοβενικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι "σε παρέμβασή του για το θέμα των ευκαιριών και των προκλήσεων που αναφύονται στο πλαίσιο της πορείας ανάκαμψης, ο κ. Καυκαλιάς τόνισε ότι η πανδημία COVID-19 επιδείνωσε τις κοινωνικοοικονομικές ανισότητες στην Κύπρο, πλήττοντας ιδιαίτερα τις πιο ευάλωτες ομάδες". 

Πρόσθεσε ότι η "πανδημική κρίση, ανέφερε  οδήγησε σε απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και σε δραματική αύξηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και των επισφαλών θέσεων εργασίας που υποθάλπουν την εργασιακή φτώχεια και τις μειώσεις μισθών".  

Ο Κύπριος βουλευτής εξέφρασε την ελπίδα να προωθηθούν μακροπρόθεσμες δημόσιες επενδύσεις σε παραγωγικούς τομείς της οικονομίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του κυπριακού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι "η προώθηση τέτοιων επενδύσεων, θα υποβοηθήσει τις προσπάθειες για τόνωση της απασχόλησης, δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, βελτίωση των συνθηκών εργασίας και παροχή ευκαιριών αναβάθμισης των δεξιοτήτων του  εργατικού δυναμικού, προκειμένου να προσαρμοστεί στις νέες ανάγκες της αγοράς εργασίας, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης και του ψηφιακού μετασχηματισμού".

Ο κ. Καυκαλιάς τόνισε  την ανάγκη ενίσχυσης της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας των συστημάτων κοινωνικής προστασίας, συνταξιοδότησης και υγείας, σημειώνοντας ότι οι στόχοι αυτοί βρίσκονται στον πυρήνα του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων και, ως εκ τούτου, η υλοποίησή τους είναι καίριας σημασίας για την επίτευξη βιώσιμης, δίκαιης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης".

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top