Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια με μολότοφ και κροτίδες έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης -ΒΙΝΤΕΟ
29.09.2021 - 09:24
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για δεύτερη ημέρα ο χώρος έξω από τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.
Μετά τα χθεσινά επεισόδια, φοιτητικοί σύλλογοι και αντιφασιστικές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο.
Ωστόσο, πριν λίγη ώρα κουκουλοφόροι εισέβαλαν μέσα από το προαύλιο του σχολείου και επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, κροτίδες και άλλα αντικείμενα.
Νωρίτερα, σύμφωνα με τοπικά Μέσα υπήρξαν λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των συγκεντρωμένων, με τους καθηγητές να προτρέπουν τους μαθητές να μπουν μέσα στις αίθουσές τους για το μάθημα.
Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο επενέβησαν άμεσα, κάνοντας χρήση χημικών.
Αυτή την ώρα τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων παραμένουν συγκεντρωμένοι στο σημείο, φωνάζοντας συνθήματα.
Θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει παράθυρο ευκαιρίας στο Κυπριακό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να προτάσσει νέες ιδέες και νέες προσεγγίσεις.