Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια με μολότοφ και κροτίδες έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης -ΒΙΝΤΕΟ
29.09.2021 - 09:24
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για δεύτερη ημέρα ο χώρος έξω από τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.
Μετά τα χθεσινά επεισόδια, φοιτητικοί σύλλογοι και αντιφασιστικές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο.
Ωστόσο, πριν λίγη ώρα κουκουλοφόροι εισέβαλαν μέσα από το προαύλιο του σχολείου και επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, κροτίδες και άλλα αντικείμενα.
Νωρίτερα, σύμφωνα με τοπικά Μέσα υπήρξαν λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των συγκεντρωμένων, με τους καθηγητές να προτρέπουν τους μαθητές να μπουν μέσα στις αίθουσές τους για το μάθημα.
Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο επενέβησαν άμεσα, κάνοντας χρήση χημικών.
Αυτή την ώρα τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων παραμένουν συγκεντρωμένοι στο σημείο, φωνάζοντας συνθήματα.
Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες το ενδιαφέρον για το Κυπριακό, καθώς η παρουσία των εμπλεκόμενων πλευρών στην 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών δημιουργεί την ευκαιρία για επαφές και συζητήσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα της διαδικασίας.