ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έκαναν την πρώτη δόση για να εξασφαλίσουν safepass και «την πάτησαν» - Τι αλλάζει στο θέμα των τεστ για όσους δεν προχωρούν τον εμβολιασμό

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έκαναν την πρώτη δόση για να εξασφαλίσουν safepass και «την πάτησαν» - Τι αλλάζει στο θέμα των τεστ για όσους δεν προχωρούν τον εμβολιασμό

Μπορεί οι εμβολιασμοί να προχωρούν σε ικανοποιητικό επίπεδο στο νησί, ωστόσο 11 χιλιάδες πολίτες έλαβαν την πρώτη δόση εμβολίου αλλά δεν προχώρησαν στην δεύτερη.

Σε δηλώσεις της στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας κα Μαργαρίτα Κυριάκου, δήλωσε ότι πρέπει αυτά τα άτομα να λάβουν και την δεύτερη δόση τονίζοντας πως είναι σημαντικό να ολοκληρώνεται το εμβολιαστικό σχήμα.

«Οι 11 χιλιάδες πολίτες δεν είναι πιο έξυπνοι από το μισό εκατομμύριο που έχει εμβολιαστεί.», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση της για το αν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στα rapid τεστ, αλλά και στον χρόνο διάρκειας η κα Κυριάκου απάντησε: «Προς το παρόν στο Υπουργικό Συμβούλιο που έχει καθοριστεί για την Παρασκευή, δεν υπάρχει πρόθεση από το Υπουργείο Υγείας να αλλάξει κάτι στα τεστ και στον χρόνο διάρκειας.»

Δείτε εδώ το βίντεο:

Για το ίδιο θέμα, έκανε δηλώσεις και ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, σημειώνοντας ότι: ««Υπάρχει η σύσταση για την τρίτη δόση ούτως ώστε να αυξηθεί το επίπεδο των αντισωμάτων ακόμα περισσότερο, πώς μπορεί αυτοί που πήραν μόνο την πρώτη δόση, να εφησυχάζουν ότι είναι καλυμμένοι; Δεν είναι καλυμμένοι. ..Και αυτό είναι λίγο επικίνδυνο γιατί αν έχεις μερική ανοσία και μολυνθείς, κάτω από αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να αναδειχθεί ένα στέλεχος, το οποίο να είναι ανθεκτικό στα αντισώματα»

Δείτε εδώ το βίντεο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

H Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν «συνεχίζει να εργάζεται με τους δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων για την προώθηση των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και ιδίως για το άνοιγμα επιπλέον σημείων διέλευσης το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE