ΑρχικήΚορωνοϊόςΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έκαναν την πρώτη δόση για να εξασφαλίσουν safepass και «την πάτησαν» - Τι αλλάζει στο θέμα των τεστ για όσους δεν προχωρούν τον εμβολιασμό
ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έκαναν την πρώτη δόση για να εξασφαλίσουν safepass και «την πάτησαν» - Τι αλλάζει στο θέμα των τεστ για όσους δεν προχωρούν τον εμβολιασμό
04.10.2021 - 09:44
Μπορεί οι εμβολιασμοί να προχωρούν σε ικανοποιητικό επίπεδο στο νησί, ωστόσο 11 χιλιάδες πολίτες έλαβαν την πρώτη δόση εμβολίου αλλά δεν προχώρησαν στην δεύτερη.
Σε δηλώσεις της στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας κα Μαργαρίτα Κυριάκου, δήλωσε ότι πρέπει αυτά τα άτομα να λάβουν και την δεύτερη δόση τονίζοντας πως είναι σημαντικό να ολοκληρώνεται το εμβολιαστικό σχήμα.
«Οι 11 χιλιάδες πολίτες δεν είναι πιο έξυπνοι από το μισό εκατομμύριο που έχει εμβολιαστεί.», είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση της για το αν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στα rapid τεστ, αλλά και στον χρόνο διάρκειας η κα Κυριάκου απάντησε: «Προς το παρόν στο Υπουργικό Συμβούλιο που έχει καθοριστεί για την Παρασκευή, δεν υπάρχει πρόθεση από το Υπουργείο Υγείας να αλλάξει κάτι στα τεστ και στον χρόνο διάρκειας.»
Για το ίδιο θέμα, έκανε δηλώσεις και ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, σημειώνοντας ότι: ««Υπάρχει η σύσταση για την τρίτη δόση ούτως ώστε να αυξηθεί το επίπεδο των αντισωμάτων ακόμα περισσότερο, πώς μπορεί αυτοί που πήραν μόνο την πρώτη δόση, να εφησυχάζουν ότι είναι καλυμμένοι; Δεν είναι καλυμμένοι. ..Και αυτό είναι λίγο επικίνδυνο γιατί αν έχεις μερική ανοσία και μολυνθείς, κάτω από αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να αναδειχθεί ένα στέλεχος, το οποίο να είναι ανθεκτικό στα αντισώματα»
Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.