ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Όσα αποφασίστηκαν στη σημερινή (08/10) συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

ΠτΔ: Όσα αποφασίστηκαν στη σημερινή (08/10) συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε:


· Ο διορισμός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) ως εξής: Πρόεδρος Κλεάνθης Κουτσόφτας, Αντιπρόεδρος Χρυσοβαλαντία Πολυκάρπου και μέλη οι Μιχάλης Ηλιοδώρου, Μιχάλης Κατσούρης, Χρυσόστομος Παναγή, Γιώργος Χατζηγεωργίου και Κωνσταντίνος Χατζηζαχαρία.

· Η έγκριση του Σχέδιου Καταβολής Ενίσχυσης Ήσσονος Σημασίας (De Minimis) για Στήριξη των έντυπων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Πρακτορείων. Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη ανέρχεται στις 300.000 ευρώ.


· Η ανανέωση της προθεσμίας χορήγησης της πενθήμερης τιμητικής άδειας σε όσους εθνοφρουρούς εμβολιάσθηκαν ή θα εμβολιασθούν μέχρι την 31η Δεκ. 2021. Τη χορήγηση 24ωρης άδειας κατά τις ημέρες εμβολιασμού, η οποία να μην αφαιρείται από τη δικαιούμενη άδεια αναπαύσεως/ασθενείας, αλλά να θεωρείται επιπλέον άδεια..

· Η συνομολόγηση της Συμφωνίας Δανείου ύψους 65,5 εκ., ευρώ μεταξύ της Τράπεζας Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΤΑΣΕ) και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το ποσό του δανείου θα αξιοποιηθεί για να στηριχθούν οι στρατηγικοί στόχοι στον τομέα της εκπαίδευσης, όπως ορίζονται στο στρατηγικό σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας 2020, διασφαλίζοντας τη συνέχεια των συνεχιζόμενων επενδυτικών έργων που στοχεύουν στην ανάπτυξη και αναβάθμιση των σχολικών υποδομών σε προ-πανεπιστημιακά εκπαιδευτικά επίπεδα.


· Η χορήγηση αρχικής άδειας λειτουργίας στο Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο με την επωνυμία «American University of Cyprus (AUCY)» για περίοδο πέντε ετών. Μετά τη σημερινή απόφαση το πανεπιστήμιο δύναται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.
· Η έγκριση Νέων Σχεδίων Επιδοτούμενης Απασχόλησης ύψους 10.4 εκ. Τα σχέδια αφορούν: 1.Παροχή κινήτρων για πρόσληψη ατόμων με αναπηρία ( 2εκ) 2. Παροχή κινήτρων για πρόσληψη ατόμων με χρόνιες παθήσεις (2εκ) 3. Παροχή κινήτρων για πρόσληψη ανέργων (4εκ) 4. Παροχή κινήτρων για πρόσληψη νέων ηλικίας 15-29 ετών που βρίσκονται εκτός απασχόλησης εκπαίδευσης ή κατάρτισης(2.5εκ). Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη τύπου την οποία θα παραχωρήσει η Υπουργός Εργασίας εντός Οκτωβρίου.
Εξάλλου, το Υπουργικό Συμβούλιο ενημερώθηκε με σημείωμα του Υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας στους πυρόπληκτους των ορεινών περιοχών Λάρνακας και Λεμεσού. Διαπιστώθηκε ότι έχει ολοκληρωθεί η εξέταση όλων των αιτήσεων που υποβλήθηκαν και στις δυο επαρχίες.

Σε ό,τι αφορά την υλοποίηση μέτρων για στήριξη, αποζημίωση και επαναδραστηριοποίηση των πληγέντων αγροτών το Υπουργείο Γεωργίας ενημέρωσε πως ήδη έχει καταβληθεί ποσό πέραν του 1.427.000 ευρώ σε 85 επαγγελματίες γεωργούς.

Έχει, επίσης, ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών για το σύνολο των αιτήσεων και όλοι οι επηρεαζόμενοι γεωργοί έχουν ενημερωθεί για τα σχέδια του Τμήματος Γεωργίας και τα μέτρα του Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών που στοχεύουν στην αποκατάσταση των ζημιών τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top