ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία δανείου €65,5 εκ. με Τράπεζα Αναπτύξεως ΣτΕ αποφάσισε το Υπουργικό

Συμφωνία δανείου €65,5 εκ. με Τράπεζα Αναπτύξεως ΣτΕ αποφάσισε το Υπουργικό

Τη συνομολόγηση Συμφωνίας Δανείου ύψους €65,5 εκ., μεταξύ της Τράπεζας Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΤΑΣΕ) και της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε γραπτή της δήλωση η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Νιόβη Παρισινού αναφέρει ότι «το ποσό του δανείου θα αξιοποιηθεί για να στηριχθούν οι στρατηγικοί στόχοι στον τομέα της εκπαίδευσης, όπως ορίζονται στο στρατηγικό σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας 2020, διασφαλίζοντας τη συνέχεια των συνεχιζόμενων επενδυτικών έργων που στοχεύουν στην ανάπτυξη και αναβάθμιση των σχολικών υποδομών σε προ-πανεπιστημιακά εκπαιδευτικά επίπεδα».

Σύμφωνα με την κ. Παρισινού το Υπουργικό ενέκρινε νέα σχέδια επιδοτούμενης απασχόλησης ύψους 10.4 εκ.

Τα σχέδια, αναφέρει, αφορούν την παροχή κινήτρων για πρόσληψη ατόμων με αναπηρία (€2εκ), την παροχή κινήτρων για πρόσληψη ατόμων με χρόνιες παθήσεις (€2εκ), την παροχή κινήτρων για πρόσληψη ανέργων (€4εκ) και την παροχή κινήτρων για πρόσληψη νέων ηλικίας 15-29 ετών που βρίσκονται εκτός απασχόλησης εκπαίδευσης ή κατάρτισης(€2.5εκ).

Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου την οποία θα παραχωρήσει η Υπουργός Εργασίας εντός Οκτωβρίου, σημειώνει.

Το Υπουργικό, προσθέτει, ενέκρινε Σχέδιο Καταβολής Ενίσχυσης Ήσσονος Σημασίας (De Minimis) για Στήριξη των έντυπων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Πρακτορείων. Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη ανέρχεται στις €300.000.

Ανανέωση πενθήμερης άδειας σε εθνοφρουρούς που θα εμβολιαστούν

Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο αποφασίστηκε επίσης η ανανέωση της προθεσμίας χορήγησης της πενθήμερης τιμητικής άδειας σε όσους εθνοφρουρούς εμβολιάστηκαν ή θα εμβολιαστούν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Επίσης οι εθνοφρουροί θα δικαιούνται χορήγηση 24ωρης άδειας κατά τις ημέρες εμβολιασμού, η οποία να μην αφαιρείται από τη δικαιούμενη άδεια αναπαύσεως/ασθενείας, αλλά να θεωρείται επιπλέον άδεια.

Διορισμός μελών ΔΣ ΟΝΕΚ

Στη σημερινή το συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης το διορισμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) ως εξής: Πρόεδρος Κλεάνθης Κουτσόφτας, Αντιπρόεδρος Χρυσοβαλαντία Πολυκάρπου και μέλη οι Μιχάλης Ηλιοδώρου, Μιχάλης Κατσούρης, Χρυσόστομος Παναγή, Γιώργος Χατζηγεωργίου και Κωνσταντίνος Χατζηζαχαρία.

Πενταετής άδεια λειτουργίας σε American University of Cyprus

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη χορήγηση αρχικής άδειας λειτουργίας στο Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο με την επωνυμία «American University of Cyprus (AUCY)» για περίοδο πέντε ετών.

Μετά τη σημερινή απόφαση το πανεπιστήμιο δύναται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, αναφέρει η κ. Παρισινού.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουνLIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top