ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: Απέφερε πολλά στο ψευδοκράτος το άνοιγμα του Βαρωσιού

Τατάρ: Απέφερε πολλά στο ψευδοκράτος το άνοιγμα του Βαρωσιού

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε δηλώσεις του είπε ότι με το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης του Βαρωσιού πολλοί Ελληνοκύπριοι και ξένοι πολίτες μπόρεσαν να εισέλθουν στην πόλη και πρόσθεσε ότι πρόσφατα επισκέφτηκαν την περιοχή και «κάποιοι βουλευτές από την ελληνοκυπριακή πλευρά» και είδαν επί τόπου τις εξελίξεις που διαδραματίζονται.


Σε δηλώσεις στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης, ο κ. Τατάρ είπε ότι «σίγουρα δεν θα μπορούσε να γίνει λόγος για να μείνει κλειστό το μέρος αυτό για ακόμα 46 χρόνια. Είχε έρθει στην ατζέντα αυτό κατά την περίοδο που ήμουν πρωθυπουργός. Αυτή ήταν η πολιτική μου άλλωστε. Είμαι άτομο που τα έλεγε αυτά και πριν γίνω πρωθυπουργός», ανέφερε.

Επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι το Βαρώσι είναι έδαφος που ανήκει στο ΕΒΚΑΦ, στα ιδρύματα Λαλά Μουσταφά Πασά και Μπιλάλ Αγά, ο Τατάρ ανέφερε ότι με την κατάκτηση της Κύπρου από τους Οθωμανούς το 1571, εφαρμόστηκαν οι πρόνοιες των βακουφιών, ότι εκείνη την περίοδο η Κύπρος γενικά ήταν γη του ΕΒΚΑΦ και τα έσοδα από αυτές τις περιουσίες είτε δίδονταν σε άτομα που τα είχαν ανάγκη είτε χρησιμοποιούνταν για κρατικές υποθέσεις.

Υποστηρίζοντας ότι το άνοιγμα του Βαρωσιού θα φέρει ζωντάνια και στην περιοχή της Αμμοχώστου, ο Τατάρ είπε ότι η Αμμόχωστος θα αποκτήσει πολύ περισσότερη αξία και θα γίνει πόλος έλξης.

Ο Τατάρ σημείωσε ότι πέραν των 230 χιλιάδων ντόπιων και ξένων τουριστών επισκέφτηκαν τα ανοικτά τμήματα του Βαρωσιού και ότι όταν δεν υπήρχε η πανδημία, περίπου 1,5 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονταν τα κατεχόμενα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top