ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνω κάτω το Κίνημα Οικολόγων- Κερασάκι στην τούρτα η αναβολή των εκλογών της Κυριακής

Άνω κάτω το Κίνημα Οικολόγων- Κερασάκι στην τούρτα η αναβολή των εκλογών της Κυριακής

Δεν πέρασαν πολλοί μήνες από την επιτυχία του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών στις βουλευτικές του Μαΐου και τώρα φαίνεται ότι θα πρέπει να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να αποφύγουν την εσωστρέφεια και τις περιπέτειες.

Η αναβολή του 12ου Συνεδρίου, που ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, δημιουργεί ένταση και αναστάτωση, αφού ακυρώνει τον προγραμματισμό και ανατρέπει τα χρονοδιαγράμματα του Κινήματος για τη συνέχεια. Φαίνεται όμως ότι δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Οικολόγοι, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα διατυπώνονται παράπονα από στελέχη του Κινήματος για ενέργειες που υπηρετούν προσωπικές ατζέντες και φιλοδοξίες, σε βάρος της συλλογικής προσπάθειας.

Κεραυνός εν αιθρία

Η ακύρωση του Συνεδρίου την Παρασκευή έφερε τα πάνω κάτω. Το Συνέδριο ακυρώθηκε μετά από απόφαση του Δικαστηρίου, στο οποίο προσέφυγε ο Σωτήρης Χρίστου, προσβάλλοντας τη διαγραφή του από το Κίνημα ώστε να του επιτραπεί να διεκδικήσει την προεδρία του.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, αναστέλλεται η διαγραφή του Σωτήρη Χρίστου από Μέλος του Κινήματος Οικολόγων που λήφθηκε από την Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του κόμματος και επικυρώθηκε στις 28/07/2021 από την Εκτελεστική Γραμματεία του Κινήματος μέχρι την εκδίκαση της αγωγής για να μην απολέσει ο κ. Χρίστου το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις επικείμενες εκλογές του κινήματος οι οποίοι ήταν προγραμματισμένες να γίνουν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου.

Επίσης το δικαστήριο απαγορεύει την υλοποίηση της επίδικης απόφασης του Κινήματος με την οποία διεγράφη ο κ. Χρίστου από το Κόμμα, ενώ αναστέλλει τις επικείμενες εκλογές για περίοδο 60 ημερών έτσι ώστε να μπορέσει ο κ. Χρίστου να θέσει την υποψηφιότητα του για την προεδρία του κόμματος και να του δοθεί το δικαίωμα να κάνει στοιχειώδη προεκλογική εκστρατεία για σκοπούς της ισότητας.

Τέλος απαγορεύει σε οποιοδήποτε μέλος ή υπάλληλο του Κινήματος, να εμποδίζουν ή να στερούν με οποιοδήποτε τρόπο τον κ. Χρίστου από του να έχει ή να απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα μέλους του κόμματος όπως προνοεί το καταστατικό τους.

Το παρασκήνιο της διαγραφής

Ο Σωτήρης Χρίστου ήταν μέλος του Κινήματος από το 1996 και η διαγραφή του αποδίδεται στο ότι δεν συμμετείχε στις δραστηριότητες του Κινήματος. Τον Μάρτιο του 2021 επανεγγράφηκε στο Κίνημα μετά από σχετικό αίτημα, υποστηρίζοντας ότι θα διεκδικήσει την προεδρία του Κινήματος. Καλούσε δε πολίτες, μέσω των κοινωνικών δικτύων, να εγγραφούν στο Κίνημα για να τον υποστηρίξουν. Τον Ιούλιο του 2021 αποφασίστηκε η διαγραφή του, με το αιτιολογικό ότι ο ίδιος είχε παραδεχθεί ενώπιον άλλων μελών ότι ηχογράφησε εν αγνοία της την Έφη Ξάνθου στη διάρκεια μιας συζήτησης που είχαν.

Μαλλιά κουβάρια

Η ιστορία με πρωταγωνιστή τον Χρίστου, που οδήγησε στην αναβολή του Συνεδρίου, δεν είναι η μόνη που ταλαιπωρεί το Κίνημα Οικολόγων, αφού το τελευταίο διάστημα, φουντώνουν τα παράπονα, ακόμη και από την κορυφή της πυραμίδας του Κινήματος, για συμπεριφορές που υπονομεύουν το Κίνημα και την προσπάθεια για ανανέωση. Ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, δεν κρύβει την απογοήτευσή του για συμπεριφορές που πληγώνουν το Κίνημα, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κατά την οποία έχει τα εχέγγυα να συντηρήσει τη δυναμική που καταγράφηκε στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου.

Τα ζητήματα αυτά γίνονται διακριτά μέσα από τις πολλές υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν για την ηγεσία του Κινήματος, ενόψει των εκλογών που ήταν προγραμματισμένες για την Κυριακή. Υπενθυμίζεται ότι την υποψηφιότητα για την προεδρία του Κινήματος κατέθεσαν ο νυν Πρόεδρος, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ο Κυριάκος Τσιμίλλης και Μαρία Έλενα Παναγιώτου. Για τη θέση του αναπληρωτή Προέδρου, επαναδιεκδικεί η Εφη Ξάνθου με ανθυποψήφιο τον Εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος, Άλκης Παπή. Υποψηφιότητα για Αντιπρόεδροι Β’ έχουν υποβάλει οι Μαρία Κολά, Αντώνης Κουπαρής, Παναγιώτης Μανώλη και ο Λούκας Στυλιανού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top