ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο τη Δευτέρα ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο τη Δευτέρα ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει το διήμερο 11-12 Οκτωβρίου ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας Jiří Šedivý.


Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Šedivý θα έχει κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον Υπουργό Άμυνας Χαράλαμπο Πετρίδη, θα χαιρετίσει τις εργασίες του συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή και την ασφάλεια και θα παρευρεθεί σε συνάντηση με εκπροσώπους κυπριακών εταιρειών, ερευνητικών κέντρων και ιδρυμάτων που συμμετέχουν σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EDA) και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης στην Άμυνα (EDIDP) με σκοπό την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών δυνατοτήτων σε θέματα εξοπλισμών. 
 
Οι κύριοι Πετρίδης και Šedivý αναμένεται να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω συνεργασία του Υπουργείου Άμυνας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας, καθώς και θέματα ανάπτυξης δυνατοτήτων των κρατών μελών του Οργανισμού. Θα ανταλλάξουν απόψεις για τα προγράμματα του Οργανισμού που είναι σε εξέλιξη, καθώς και για μελλοντικά προγράμματα που θα βοηθήσουν την ΕΕ, αλλά και τα κράτη μέλη στον τομέα ανάπτυξης των δικών τους δυνατοτήτων.
 
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούνιο υπογράφηκαν συμφωνίες με Κυπριακά Ερευνητικά Κέντρα και Μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την υλοποίηση των δύο πρώτων έργων Έρευνας και Καινοτομίας στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας, της γνωστής Δράσης «ΑΘΗΝΑ  - 2019». Επιπρόσθετα,  στο EDIDP 10 προτάσεις με κυπριακή συμμετοχή πέτυχαν συγχρηματοδότηση από το Ταμείο. Η  συνεισφορά του Υπουργείου υπολογίζεται περίπου στις €400.000 με πολλαπλάσια έσοδα για τις εταιρείες και την Κυπριακή οικονομία περί τα €4.5 εκατ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top