ΥΓΕΙΑ

Πέντε εύκολα τρικ που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Πέντε εύκολα τρικ που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Το να παραλείπουμε γεύματα και να ακολουθούμε εξαντλητικές δίαιτες δεν είναι η σωστή τακτική για να παραμείνουμε υγιείς ενώ χάνουμε τα κιλά από τα οποία θέλουμε να απαλλαγούμε.

Μαζί με τα νούμερα της ζυγαριάς που ανεβαίνουν, μας ανεβαίνει και το αίμα στο κεφάλι και θέλουμε άμεσα αποτελέσματα «εδώ και τώρα». Εκεί όμως είναι που την πατάμε. Αν θέλουμε να χάσουμε κάποια κιλά, η σωστή τακτική είναι αργά και σταθερά. Θέτοντας καθημερινά μικρούς εφικτούς στόχους θα μπορέσουμε πολύ πιο εύκολα να είμαστε συνεπείς, ενώ ταυτόχρονα θα νιώθουμε και μεγαλύτερη ενθάρρυνση βλέποντας ότι τα καταφέρνουμε. Αν οι στόχοι μας είναι ανέφικτοι (κάθε μέρα και κιλό) προφανώς και γρήγορα θα απογοητευτούμε και θα τα παρατήσουμε, ενώ θα έχουμε υποβάλει και τον οργανισμό μας σε μια στέρηση που μόνο κακό μπορεί να του κάνει.

Οι παρακάτω απλές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να μας βοηθήσουν να φτάσουμε τον στόχο μας χωρίς να κάνουμε υπερβολές και να μείνουμε στην πείνα.

Τρώμε στο μεσαίο πιάτο
Αφήνουμε τα μεγάλα πιάτα για τις ποικιλίες στα τραπεζώματα. Στην καθημερινότητά μας, αν χρησιμοποιούμε το μεσαίο πιάτο θα καταναλώνουμε τις ιδανικές ποσότητες. Γιατί το μάτι εύκολα ξεγελιέται και χωρίς να το καταλάβουμε τρώμε περισσότερο και μετά αναρωτιόμαστε «Γιατί έβαλα κιλά; Ένα πιάτο έφαγα μόνο».

Επιλέγουμε το φρούτο ή το λαχανικό και όχι τον χυμό
Φτάνει πια με τις γουλίτσες. Έρευνες διατροφολόγων υποστηρίζουν πως αν αντί τριών χυμών την εβδομάδα καταναλώσουμε αυτούσια τα φρούτα και τα λαχανικά, μειώνουμε τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2. Δίνουμε ρεπό στον αποχυμωτή και βγάζουμε… τα μαχαίρια.

 

 

Πατάμε το κόκκινο κουμπί
Δεν πρέπει να καθόμαστε για φαγητό με την αγαπημένη μας σειρά στην τηλεόραση για «συνοδευτικό». Όχι μόνο δεν απολαμβάνουμε πραγματικά το φαγητό που τρώμε αφού δεν γευόμαστε την τροφή όταν το κάνουμε μηχανικά, αλλά τρώμε και μεγαλύτερες ποσότητες ενώ δεν μασάμε όσες φορές πρέπει την κάθε μπουκιά για να χωνέψουμε καλύτερα. Σκέτη καταστροφή δηλαδή.

Τρώμε πριν φάμε
Δεν βγάζει και πολύ νόημα αυτό, σωστά; Αυτό που εννοούμε είναι ότι δεν πρέπει να «λιμοκτονήσουμε» μέχρι να έρθει η ώρα του μεσημεριανού. Ούτε αν μείνουμε όλη μέρα νηστικοί μπορούμε μετά να φάμε μπέργκερ και τηγανητές πατάτες και όλα καλά. Το ελαφρύ σνακ πριν το φαγητό ή ένα ορεκτικό όπως σούπα ή σαλάτα μαζί με το κυρίως, το οποίο μπορεί να είναι και μπέργκερ ή ότι άλλο θέλουμε, μπορεί να μειώσει τις θερμίδες που πρόκειται να καταναλώσουμε μέχρι και 20%.

Λίγη κανέλα την ημέρα
Αν προσθέσουμε 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα σε ένα αμυλώδες γεύμα, όπως είναι η βρόμη για πρωινό, θα βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να σταθεροποιήσει τις τιμές του σακχάρου στο αίμα και θα αποτρέψουμε την αυξημένη έκκριση ινσουλίνης που μας προκαλεί πείνα, επομένως και την αύξηση του βάρους μας.

Το Olivemagazine.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, δεν κάνει διαγνώσεις και δεν προτείνει ιατρικές θεραπείες. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν έχουν στόχο να αντικαταστήσουν τις ιατρικές συμβουλές και δεν θα πρέπει να προβείτε σε καμία ενέργεια πριν συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top