ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κάθετος ο Δρ. Καραγιάννης: ‘Χαλαρώσεις το χειμώνα… γιοκ!’ - Πότε βγάζουμε τις μάσκες, τι είπε για lockdown

Κάθετος ο Δρ. Καραγιάννης: ‘Χαλαρώσεις το χειμώνα… γιοκ!’ - Πότε βγάζουμε τις μάσκες, τι είπε για lockdown

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον καθηγητή Μοριακής Ιολογίας και μέλος της συμβουλευτικής επιστημονικής ομάδας, Δρα Πέτρο Καραγιάννη μετά και την εξαγγελία για προώθηση της χορήγησης τρίτης δόσης και την αποφυγή λήψης αυστηρότερων μέτρων σε ανεμβολίαστους.

Ο ίδιος μας ανέφερε πως το τελευταίο τριήμερο (εξαιρουμένης της χθεσινής μέρας Τετάρτη 13/10) παρατηρήθηκε μία αυξητική τάση των κρουσμάτων, χωρίς ωστόσο να αποτελεί ανησυχητικό γεγονός ενώ πρόσθεσε πως είναι φυσιολογικά τα όποια σκαμπανεβάσματα παρουσιάζονται από μέρα σε μέρα.

‘Αναμέναμε να υπάρξει νωρίτερα μία αύξηση η οποία δεν ήρθε, πιθανώς να οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν υπάρχει επιδείνωση του καιρού όμως κάτι τέτοιο είναι λογικό να συμβαίνει’ είπε χαρακτηριστικά ενώ στη συνέχεια και για ενδεχόμενο επιστροφής σκληρών περιοριστικών μέτρων τύπου lockdown και κέρφιου χαμογέλασε λέγοντας πως ‘θεωρώ ότι αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί’.

Για χειμωνιάτικες νέες χαλαρώσεις πάντως δε φάνηκε ιδιαίτερα ζεστός τονίζοντας πως ‘Δε συντρέχει απολύτως κανένας λόγος για νέες χαλαρώσεις, ειδικά με την κάθοδο του χειμώνα. Θεωρώ πως θα ήταν αυτοκτονία. Είναι πάρα πολλοί οι αστάθμητοι παράγοντες και ένα ρίσκο που δε χρειάζεται να ληφθεί σε αυτό το σημείο’.

Τέλος και για το… σήριαλ της κατάργησης της μάσκας ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας θεωρεί πως οι μάσκες αποτέλουν ένα από τα κυριότερα όπλα που έχουμε για την καταπολέμηση της διασποράς, όμως εάν η εμβολιαστική κάλυψη φτάσει στο 90% -όπως συνέβη και σε άλλες χώρες- τότε θα μπορούσε να σταματήσει να είναι αναγκαστική η χρήση μάσκας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top