ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΔΕΚ: Στo δικαστήριo σήμερα η συνέχεια της κόντρας

ΕΔΕΚ: Στo δικαστήριo σήμερα η συνέχεια της κόντρας

Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η δικαστική διαδικασία για το τη νομιμότητα ή όχι του αποτελέσματος της εκλογικής συνδιάσκεψης της ΕΔΕΚ στη Λευκωσία.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από αίτημα τριών μελών της ΕΔΕΚ, (Ανδρειανή Οδυσσέως, Νίκος Νικολάου και Ηλιάνα Κανάρα), το δικαστήριο εξέδωσε απαγορευτικό διάταγμα, ωστόσο, με οδηγίες της ηγεσίας του κόμματος, η συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε κανονικά και νέος επαρχιακός εξελέγη ο Σπύρος Χριστοφίδης, της ομάδας Μαρίνου Σιζόπουλου.

H ηγεσία της ΕΔΕΚ προσέβαλε το διάταγμα εκ των υστέρων, αφού το σαββατοκυρίακο που μεσολάβησε ήταν αργία. Η όποια απόφαση του δικαστηρίου θα επηρεάσει καταλυτικά τη συνέχεια των εξελίξεων, ιδιαίτερα εάν δικαιώσει τα τρία μέλη που ζήτησαν την ακύρωση της διαδικασίας, ισχυριζόμενα αλλοίωση του μητρώου των μελών.

Μια τέτοια απόφαση ενδεχομένως να τινάξει στον αέρα το εκλογικό συνέδριο, για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος, που είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 31 Οκτωβρίου. Την προεδρία της ΕΔΕΚ διεκδικούν ο νυν Πρόεδρος Μαρίνος Σιζόπουλος και ο πρώην βουλευτής, Γιώργος Βαρνάβα. Το πολιτικό σκέλος του συνεδρίου της ΕΔΕΚ είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 24 Οκτωβρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top