Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική ενέργεια σε τέμενος της Κανταχάρ - 41 οι νεκροί

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική ενέργεια σε τέμενος της Κανταχάρ - 41 οι νεκροί

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που διέπραξαν δύο βομβιστές-καμικάζι εν μέσω της προσευχής της Παρασκευής σε σιιτικό τέμενος της Κανταχάρ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 41 πιστούς και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, με ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο "ειδήσεων" Αμακ, όργανο προπαγάνδας του.

Κατά την ανακοίνωση, δύο μαχητές του ΙΚ πυροβόλησαν και σκότωσαν τους φρουρούς του τεμένους, εισέβαλαν στον χώρο λατρείας και πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί εν μέσω δύο ομάδων πιστών, η μία από τις οποίες αριθμούσε κάπου 300 ανθρώπους.

Η επίθεση διαπράχθηκε στο λίκνο του ισλαμιστικού κινήματος των Ταλιμπάν, που ανακατέλαβε την εξουσία στο Αφγανιστάν την 15η Αυγούστου. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη Παρασκευή που διαπράττεται επίθεση σε τέμενος στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια της προσευχής με δεκάδες νεκρούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Μεγάλος στόχος η διασφάλιση υπηρεσιών παιδείας και υγείας σε ορεινές περιοχές»

ΠτΔ: «Μεγάλος στόχος η διασφάλιση υπηρεσιών παιδείας και υγείας σε ορεινές περιοχές»

Στον στόχο της Κυβέρνησης να υπάρχει παροχή υπηρεσιών Παιδείας και Υγείας σε όλες τις κοινότητες της Κύπρου αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Νεόφυτου Ροδινού, στην κοινότητα της Ποταμιούς, της επαρχίας Λεμεσού, την οποία για πρώτη φορά επισκέπτεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας

BEST OF TOTHEMAONLINE