ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Μέτρα σε γάμους… για τα μάτια του κόσμου - ‘Κούλουμακκα εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι στις πίστες‘

Μέτρα σε γάμους… για τα μάτια του κόσμου - ‘Κούλουμακκα εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι στις πίστες‘

Φαινόμενο που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε αρκετές γαμήλιες δεξιώσεις και πάρτυ αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας αλλά και της μονάδας ιχνηλάτησης του Υπουργείου Υγείας. 

Συγκεκριμένα μερικές απλές επισκέψεις και παρουσίες σε γαμήλιες εκδηλώσεις αρκούν για να σας πείσουν, πως δεν είναι καθόλου λίγες οι περιπτώσεις όπου τα μέτρα τηρούνται για τα μάτια του κόσμου και όχι για να προστατευτούμε από τη μετάδοση του ιού. 

Ο διαχωρισμός που γίνεται μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων ουσιαστικά αναγκάζει τους ιδιοκτήτες και υπεύθυνους των υποστατικών να τοποθετήσουν σε εξωτερικό χώρο τα τραπέζια στα οποία παρακάθονται οι μη-εμβολιασμένοι καλεσμένοι. Ο έλεγχος που γίνεται όμως, πραγματοποιείται ουσιαστικά στην είσοδο του υποστατικού, χωρίς όμως να υπάρχει περαιτέρω έλεγχος στη συνέχεια μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών χώρων. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ακόμη και αν γίνει σωστά ο διαχωρισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων κατά την διάρκεια του δείπνου, την ώρα που εκκινεί το γαμήλιο πάρτυ-γλέντι οποιοσδήποτε βρίσκεται έξω μπορεί να μπει στους εσωτερικούς χώρους και την πίστα και να γίνει ένα με τη μάζα. 

Όπως αντιλαμβάνεστε -και να υπερτονίσουμε πως αυτό δεν ισχύει φυσικά για όλες τις αίθουσες και διοργανωτές γαμήλιων εκδηλώσεων, καθώς υπάρχουν και χώροι στους οποίους τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα- αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα αφού γνωρίζετε πολύ καλά πως τα κυπριακά γαμήλια πάρτυ δεν είναι απλές συναθροίσεις. Μέτρα προστασίας πάνε περίπατο, μάσκες αποστάσεις ούτε για αστείο, χορός, αγκαλιές και μέτρα για τα μάτια του κόσμου. 

Ακόμη δηλαδή και ο έλεγχος για Safepass -που πραγματοποιείται στην είσοδο του εξωτερικού χώρου των υποστατικών- ουσιαστικά εξασφαλίζει τον ιδιοκτήτη/υπεύθυνο για τα άτομα που θα παρευρεθούν στους χώρους ενώ στις πλείστες περιπτώσεις ο έλεγχος αυτός διεξάγεται αρκετά μακριά από τον «χώρο δράσης» σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί έφοδος της Αστυνομίας ή των Υγειονομικών Υπηρεσιών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top