ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΥΠΕΣ καλεί βουλευτές να καταθέσουν στοιχεία για καταγγελίες για διαπλοκή σε ΧΑΔΑ

Το ΥΠΕΣ καλεί βουλευτές να καταθέσουν στοιχεία για καταγγελίες για διαπλοκή σε ΧΑΔΑ

Οι αναφορές/ καταγγελίες των Βουλευτών Χριστακή Τζιοβάνη και Γιώργου Περδίκη για δήθεν διαπλοκή δημοσίων υπαλλήλων στα έργα αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων-ΧΑΔΑ (πρώην σκυβαλότοπους), θεωρούνται ανυπόστατες και ατεκμηρίωτες ενόσω δεν κατατίθενται στοιχεία, αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη.

Το Υπουργείο Εσωτερικών προσθέτει ότι η θέση-πρόκληση του Υπουργείου Εσωτερικών σε αυτές τις περιπτώσεις είναι γνωστή και δεδομένη: “Καταθέστε στοιχεία. Ειδάλλως, να απολογηθείτε”.

Το Υπουργείο τοποθετούμενο επί των δηλώσεων των δύο Βουλευτών και τις αιχμές που άφησαν κατά λειτουργών του Τομέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του ΥΠΕΣ και υπονοούμενα περί διαπλοκής με αναδόχους έργων αποκατάστασης των χωματερών Λάρνακας Αμμοχώστου, αναφέρει ότι αυτές έγιναν μετά από συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος με θέμα την πρόκληση αναφλέξεων στον υπό αποκατάσταση Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων στην Τερσεφάνου.

Το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι κατά τη συνεδρία εξηγήθηκε πολύ αναλυτικά από τους εκπροσώπους του και εκπροσώπους της ανάδοχης Κοινοπραξίας ότι το φαινόμενο αυτό είναι αυτοαναφλέξεις που συμβαίνουν στο χώρο λόγω της αναδιαμόρφωσης του αναγλύφου των απορριμμάτων και της επαφής του αέρα με το εγκλωβισμένο βιοαέριο που υπάρχει στο εσωτερικό του όγκου των απορριμμάτων.

Τέλος, το Υπουργείο Εσωτερικών δηλώνει ότι προχωρεί στην υλοποίηση των έργων υποδομής αναφορικά με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων για λογαριασμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τηρώντας όλες τις διαδικασίες και έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top